Târgovişte: Criza a lovit vânzările de maşini noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie a acestui an, numărul înmatriculărilor de maşini noi a scăzut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut În judeţul Dâmboviţa, în luna aprilie, au fost înmatriculate un total de 1.113 autoturisme, din care doar 186 au fost noi.

Din totalul de 1.113 autoturisme înmatriculate în luna aprilie în Dâmboviţa, doar 186 au fost noi, 375 au fost maşini second hand la prima înmatriculare, iar 552 au fost reînmatriculari, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).  Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, se observă o scădere cu 26 de procente a înmatriculărilor de maşini noi şi o creştere de 10 la sută la înmatricularea de maşini second-hand.
La nivel naţional, numărul de autoturisme noi înmatriculate în luna aprilie 2009 a scăzut cu 50%, în timp ce creşterea la înmatricularea maşinilor la mâna a doua a fost similară cu cea din judeţul nostru, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit DRPCIV.

Dealerii de maşini noi au cunoscut în primele luni ale anului o scădere accentuată a vânzărilor, ajungând la un nivel similar cu anul 2006 şi au fost obligaţi să reducă preţurile.
„Dacă anul trecut o maşină cu motor 1,9 TDI, printre cele mai căutate motorizări, costa peste 14.000 de euro, la începutul anului 2009 aceasta se vindea cu 12.000 de euro“, a declarat directorul de vânzări Skoda, Cezar Miriţă.

Programul REMAT salvează producătorii de maşini noi
În ciuda scăderii din luna aprilie, problemele pieţei de maşini noi au fost limitate de programul Rabla. „Programul REMAT a fost ca o gură de oxigen pentru noi. Aşteptăm etapa a doua a programului care va începe la 1 iunie“, mai spune directorul de vânzări de la Skoda.
În replică, Răzvan Cotenescu, reprezentant firmă de import maşini second-hand, apreciază că programul Rabla este o lovitură dată pieţei auto second-hand. Pe lângă aceasta, condiţiile de creditare impuse pentru achiziţionarea de maşini second-hand sunt mai dure: avansul minim pentru o maşină nouă este de 15%, pe când pentru o maşină la mâna a doua este de 25%.

Maxim 7.000 de euro pentru o maşină second-hand
„Clienţii s-au orientat în ultimul timp spre maşini cu un preţ mai scăzut, cu o motorizare mai mică şi cu costuri de întreţinere reduse. Dacă înainte erau dispuşi să plătească în jur de 10.000 de euro, acum nu oferă mai mult de 6.000 - 7.000 de euro pentru o maşină“, a mai declarat reprezentantul firmei de maşini second-hand.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite