Târgovişte: Cozi pentru biletele în staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi pensionari dâmboviţeni s-au prezentat, astăzi încă de la ora 6, la Casa de Pensii pentru a ridica biletele în staţiunile balneoclimaterice. Deşi există liste pe zile cu cei care

Mai mulţi pensionari dâmboviţeni s-au prezentat, astăzi încă de la ora 6, la Casa de Pensii pentru a ridica biletele în staţiunile balneoclimaterice. Deşi există liste pe zile cu cei care îşi pot ridica biletele, oamenii vin din zori pentru a fi siguri că vor pleca la tratament. “Am venit de la ora 6 şi au trecut deja 3 ore. Cred că mai stăm vreo două ore aici”, a declarat Lucia Stângaciu, o pensionară în vârstă de 70 de ani.

Alţii se declară însă mulţumiţi de felul în care au fost organizate lucrurile anul acesta.
“Anul acesta a fost foarte bine. S-au băgat cererile pe calculator şi nu s-au mai amestecat”, a precizat Ana Ionescu, o altă pensionară de 62 de ani.

Şansele ca cererile tuturor solicitanţilor de bilete de tratament în staţiuni să fie onorate sunt nule. Anul acesta, au fost alocate mult mai puţine bilete decât anul trecut. “La Casa de Pensii Dâmboviţa s-au depus, până în prezent, aproape 8.000 de cereri şi au fost alocate 914 bilete. Însă vin suplimentări pentru a ne apropia de necesarul de bilete”, a declarat Daniela Stoenescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
 
Lunile de vară sunt cele mai solicitate, prin urmare şi numărul de bilete acordate creşte. Astfel, în mai au fost repartizate 664 de bilete şi s-au vândut 612, pentru iunie şi iulie mai sunt nevândute, în total, aproximativ 30 de bilete, iar în august au fost ocupate toate cele 431 de locuri. 
Pensionarii au început să depună cereri încă de la sfârşitul anului trecut. Cele mai căutate staţiuni sunt Călimăneşti, Olăneşti şi Pucioasa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite