Târgovişte: Cover Fest, ediţia Zero începe la Muscel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Cover Fest, ediţia Zero începe la Muscel
Târgovişte: Cover Fest, ediţia Zero începe la Muscel

Cătunul Muscel este cunoscut deja ca fiind un sătuc de munte unde se ajunge cu greu. Satul natal al străbunicii pe care Adevărul de Seară vrea să o ajute, are parte în această seară de un concert rock, de cover-uri.

Încă de aseară au sosit la Muscel scena şi primii amatori de muzică rock. Probele de sunet şi cei 60 de oameni deja prezenţi în cătun i-au făcut pe localnici să iasă la porţi, ba chiar să vină în poiana unde a fost montată scena. „E tare frumos că au venit tinerii aici să petreacă. La noi nu prea vine nimeni niciodată. E bine că avem un concert aici şi poate or să îl facă în fiecare an, să cunoască lumea locurile”, a spus nea Gicu, unul dintre localnicii din Muscel.

Tot el s-a oferit să găzduiască maşinile celor care au urcat în cătun, chiar în curtea lui. „Îi ajut şi eu cum pot. Mă bucur că lumea începe să iubească natura şi află de locul ăsta. Maşinile sunt în siguranţă la mine în curte iar tinerii pot petrece liniştiţi”, a mai declarat nea Gicu.

Concertul se desfăşoară în afara satului, pentru a nu deranja viaţa liniştită a muscelenilor şi ideea de bază, promovată pe toată durata evenimentului, este respectul faţă de natură.

„Totul a plecat de la o discuţie în jurul focului, cu prietenii care ştiau să cânte, şi am zis ce-ar fi să organizăm un festival, să cântăm pe o scenă şi în acelaşi timp să promovăm zona. Muscel, o zona pitorească şi încă virgină din punct de vedere turistic, cu un foarte mare potenţial pentru agroturism. Această formă de promovare poate aduce o nesperată dezvoltare economică acestor locuri”, a declarat Raluca Florea, unul dintre organizatorii concertului.

De la ora 19.00, Muscelul va răsuna în acorduri de chitare

Festivalul va începe în această seară, la ora 19.00, deşi la repetiţiile de seara trecută se poate spune că invitaţii au avut parte de un adevarat recital. Pe scenă vor urca trei trupe rock ce cântă prin pub-urile bucureştene: RECYCLE BIN, C.O.D  şi Marcian Petrescu Band.

Pentru distracţia din această seară au venit şi oameni din alte zone ale ţării. "Am auzit de concertul acesta de la un prieten din Târgovşste, am căutat pe internet, am înţeles care este ideea acestui festival şi mi s-a părut foarte interesant. Este frumos, în mijlocul naturii, iar atmosfera este incredibilă", spune Tiberiu Pop, venit pentru festival de la Braşov.

Festival cu voluntariat

Raluca Florea, unul dintre organizatorii festivalului CoverFest a declarat că toata acţiunea s-a bazat pe voluntariat şi nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul prietenilor, pasionaţi de natură şi muzică rock.

„Aşteptăm în seara asta mai mult de 100 de persoane la festival. Sperăm ca atmosfera să fie pe placul tuturor şi să avem cât mai multe ediţii. Se va dormi la corturi şi fiecare îşi va aduce mâncare şi băutură”, a declarat Raluca. În această seară, după concert, pe scenă se vor putea urca toţi cei care au ceva de spus sau vor să cânte în faţa publicului. De asemenea, organizatorii vor pune la dispoziţie un grătar „colectiv” şi toţi cei prezenţi vor lua masa împreună, în natura sălbatică din Muscel.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite