Târgovişte: Copiii au fost sărbătoriţi cu fast

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Copiii au fost sărbătoriţi cu fast
Târgovişte: Copiii au fost sărbătoriţi cu fast

Ziua copilului a fost sărbătorită şi de târgovişteni. Încă de la ora 10, evenimentele artistice s-au ţinut lanţ. De la dansuri şi teatru de păpuşi până la desene pe asfalt, micuţii din Târgovişte s-au bucurat de ziua lor. În această seară, puteţi merge la teatru, patinaj pe role şi, la sfârşit, vă puteţi bucura de un foc de artificii dedicat copiilor.

Sărbătoarea a început la ora 10.00, atunci când, în Piaţa Mihai Viteazu din Târgovişte a fost deschiderea evenimentelor cu fanfară şi majorete. Imediat după ce majoretele au ieşit din scenă, şi-au făcut apariţia păpuşile studenţilor de la UNATC care au prezentat un spectacol folcloric pentru micuţii adunaţi în faţa scenei în aer liber.

Reprezentaţiile de pe cele 4 scene de pe platoul central au continuat cu teatrul de păpuşi din Brăila şi teatrul “Junior” din Târgovişte. Copiii mai mari s-au putut bucura şi de evenimente culturale precum lansarea cărţii “Volum de versuri pentru copii” a poetului Constantin Voicu.

image



Cei mici au fost foarte încântaţi

Copilaşii adunaţi pe platoul “Mihai Viteazul” s-au declarat de-a dreptul încântaţi de manifestările organizate de Teatrul pentru Copii şi Tineret “Mihai Popescu” din Târgovişte, din cadrul Festivalului “Păpuşilor Vii”.
“Îmi place foarte tare. Aseară, am fost la teatru, la “Neghiniţă” cu mami, şi mi-a plăcut foarte mult”, spune Ana-Maria, o fetiţă de doar 5 ani. Şi părinţii au fost mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în centrul oraşului. “Este foarte frumos. Pentru băieţelul meu a fost un deliciu să danseze aici, cu ceilalţi copii, să se uite la piesele de teatru şi să asculte poveşti” spune Monica, mama unui copil de 3 ani.

Şoferii au fost nevoiţi să aibă răbdare

La ora 12.00, peste 100 de copii au ieşit pe bulevardul Carol I pentru a se întrece în desene cu creta. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar în colaborare cu Poliţia Rutieră Dâmboviţa. Tematica desenelor nu i-a pus deloc în dificultate pe micuţi, iar desenele acestora au reuşit să aducă îmbunătăţiri traficului din oraş, măcar pe hârtie. Traficul rutier a fost blocat timp de o oră.

“Îmi place să desenez, mai ales cu creta. Mă bucur că particip la acest concurs şi nu vreau neapărat să câştig, deşi ar fi frumos”, spune Eliza, o elevă de clasa a II-a.  Pe lângă micuţii artişti, pe bulevadrul Carol au mai fost şi mulţi oameni mari, care au trecut prin zonă doar pentru a admira adevăratele opere de artă înşirate pe asfalt. “Nici nu-mi vine să cred cât talent au unii dintre aceşti copii. Tare frumoase desenele lor. Nici nu ştiam de acest concurs, dar mă bucur foarte mult că am trecut pe aici” spune Emanuela Paraschiv, o pensionară de 72 de ani.


Petrecerea continuă

Manifestările dedicate Zilei Copilului continuă, în această seară, când sute de copii şi părinţi sunt aşteptaţi de la ora 18.00 la reprezentaţia Teatrului de copii „Ciufulici” din Ploieşti. Micuţii vor putea urmări frumoasa poveste a lui Pinocchio, în regia lui Gabriel Apostol.

Pentru cei care au pierdut mare parte din manifestări, fie pentru că au fost plecaţi din localitate, fie că nu au avut timp să meargă la “Festivalul Păpuşilor Vii”, la ora 19.00 se va desfăşura parada de final a personajelor, pe traseul: B-dul Mircea cel Bătrân, Piaţa Tricolorului, B-dul Libertăţii, Piaţa Mihai Viteazul. După încheierea paradei, cei mici şi cei mari se pot delecta cu un spectacol inedit de patinaj pe role, unde vedetele vor fi patinatoarele dâmboviţene şi nu numai, care au obţinut medalii şi premii importante la patinaj artistic. Manifestările de azi se vor încheia în jurul orei 20.00 cu un grandios foc de artificii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite