Târgovişte: Campioanele au interzis la întrecerile internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Campioanele au interzis la întrecerile internaţionale
Târgovişte: Campioanele au interzis la întrecerile internaţionale

Proaspăt încoronate campioane ale României la turneul final care a avut loc la Lugoj, luptătoarele Georgiana şi Ana Maria Paic nu pot reprezenta România din cauza pretenţiilor federaţiei.

Zilele acestea a avut loc la Lugoj finala de seniori a campionatului naţional de lupte libere masculin şi feminin. Delegaţia profesorului Cornel Cornea de la CS-CSŞ Târgovişte, s-a întors cu 3 medalii de aur. La masculin, tânărul Alexandru Otvos s-a impus fără probleme la categoria 96 de kilograme, iar la feminin surorile Georgiana şi Ana Maria Paic au câştigat, fără drept de apel, la categoriile 59 de kg şi 67 de kg.

S-au răzbunat pentru că nu li s-a permis să evolueze la internaţionalele României

Cele două sportive din Târgovişte şi-au dorit foarte mult să reprezinte tricolorul la "Campionatele Internaţionale de lupte ale României" de la finele lunii August, numai că federaţia nu le-a permis să participe la această competiţie pe motiv că nu fac parte din lotul olimpic. "La lot trebuie să fii prezent pe tot parcursul anului. Acest calendar ne dezavantajează, noi avem şi alte lucruri pe care trebuie să le facem, eu predau lupte la Clubul Sportiv Şcolar, iar sora mea este studentă. Nu putem să stăm numai pe la lot", a precizat Georgiana Paic.

Indiferenţa cu care sunt tratate de federaţie a reprezentat pentru fetele antrenate de profesorul Cornel Cornea o motivaţie în plus. "Ne-am dorit foarte mult să câştigăm această competiţie pentru a demonstra că suntem cele mai bune din ţară, chiar dacă federaţia nu ne bagă în seamă când vine vorba despre competiţiile internaţionale", a declarat campioana europeană din 2006, Ana Maria Paic.

Speră să participe la Olimpiadă

Georgiana şi Ana Maria Paic sunt în acest moment excluse din echipa olimpică, pentru că nu pot să respecte calendarul impus de federaţie în privinţa prezenţei la lot. Cu toate acestea, ele speră ca până la Olimpiada din 2012, de la Londra, acest program să devină mai flexibil şi astfel să poată reprezenta România la cea mai importantă competiţie de pe planetă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite