Târgovişte: Bătaie pe grădiniţele din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţele din centrul municipiului Târgovişte, cum ar fi numărul 1, 9 sau 13, sunt extrem de solicitate în perioada înscrierilor, multe dintre ele alegând să crească numărul de locuri, pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

La grădiniţa numărul 1 din Târgovişte numărul total de locuri este de 40. Încă din prima zi de înscrieri, adică de la data de 15 mai, oferta s-a dovedit a fi insuficientă. În aceste condiţii, conducerea grădiniţei a luat hotărârea să suplimenteze numărul de locuri. Astfel, în loc de 40 de copii, anul acesta vor începe cursurile la această gădiniţă 72 de micuţi: 60 la grupa mică şi 12 la grupa mijlocie.
„A trebuit să împăcăm pe toată lumea. Ce să facem dacă nu sunt destule locuri disponibile? I-am înscris pe toţi cei care au venit la noi ca să le facem viaţa mai uşoară părinţilor” a declarat Tatiana Dăscălescu, directorul grădiniţei nr. 1 Târgovişte.

„Eu am preferat această grădiniţă pentru că aici educatoarele sunt foarte bune şi îi învaţă lucruri noi, au grijă de copii. Acasă nu am timp suficient niciodată să mă ocup de educaţia lui”, spune Andreea Petrescu, mama unui băieţel de trei ani.
Vali Petre, directoarea gradiniţei numărul 8 din Târgovişte, situaţă aproape de zona centrală a oraşului, a declarat că numărul de locuri disponibile este total insuficient, întrucât cererea este foarte mare. Ea a precizat că are 80 de locuri pentru grupa mică, iar acestea s-au ocupat chiar din primele zile. Mai mult, sunt în aşteptare alte aproape 40 de cereri, astfel încât va fi nevoită să crească numărul de copii dintr-o grupă.

„La momentul actual, fiecare grupă are 26 de copii şi probabil că numărul lor va creşte, pentru că vor mai fi înscrieri. Vin şi din alte zone ale oraşului, ale judeţului. Avem copii din Răzvad, din Băleni, pentru că părinţii lor muncesc în oraş şi nu au unde să-i lase”, a precizat directoarea grădiniţei numărul 8.
Inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Gheorghe Dondorici, a declarat pentru Adevărul de Seară, că în judeţ sunt disponibile 14.892 de locuri în învăţământul preşcolar, iar numărul educatorilor se ridică la 837.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite