Târgovişte: Activitatea se restrânge la Mechel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1000 de salariaţi de la Mechel Târgovişte vor sta, de astăzi, acasă şi vor primi 75% din salariu. În zilele următoare, alte câteva sute de angajaţi vor fi trimişi la domiciliu

Aproape 1000 de salariaţi de la Mechel Târgovişte vor sta, de astăzi, acasă şi vor primi 75% din salariu. În zilele următoare, alte câteva sute de angajaţi vor fi trimişi la domiciliu până când angajatorul îi va rechema la muncă.

Liderul Sindicatului Metalurgistul de la combinatul târgoviştean, Gabriel Banu, a declarat că măsura a fost luată ca urmare a lipsei de comenzi. „Am sperat într-o relansare la mijlocul lunii aprilie, când am fost chemaţi toţi la muncă. Statul nu a luat măsuri pentru a ajuta combinatele siderurgice. Nu se lucrează nici la autostrăzi, criza economică mondială ne-a afectat pe toţi”, a precizat Gabriel Banu.

La Mechel Târgovişte lucrează aproximativ 3.500 de persoane care produc oţeluri speciale atât pentru piaţa internă, dar mai ales pentru export. De la sfârşitul anului trecut, odată cu scăderea cererii, oamenii au fost trimişi acasă sistematic fiind recompensaţi cu trei sferturi din salariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite