Târg de mărţişoare, la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agăţat în piept sau pus în vitrină, mărţişorul este cel mai căutat cadou la început de primăvară. Dacă v-aţi săturat de aceleaşi mărţişoare înşirate la tarabele din oraş,

Agăţat în piept sau pus în vitrină, mărţişorul este cel mai căutat cadou la început de primăvară. Dacă v-aţi săturat de aceleaşi mărţişoare înşirate la tarabele din oraş, Muzeul Ţăranului Român propune o alternativă. Începând de mâine, peste 160 de meşteri din toate zonele ţării vor expune mărţişoare sub toate formele şi mărimile, din sticlă, tablă, plastic, lemn şi mărgele, cu şnururi din lână - "ca la sat" sau din mătase - "ca la oraş".

Pe lângă mărţişoare, la târg veţi găsi şi kurtos-kolacs, turtă dulce, prăjituri, plăcinte, suc de mere. În programul evenimentului mai sunt trecute concerte, lansări de carte şi teatru de umbre.

Târgul poate fi vizitat de mâine şi până pe 1 martie, inclusiv, între orele 10.00 şi 18.00. Biletele au preţuri cuprinse între 1,5 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi 3 lei (preţ întreg). Şi Muzeul de Geologie şi-a deschis porţile pentru un târg inedit de mărţişor, cu podoabe, minerale şi fosile. De la "Bazarul de Mărţişor" puteţi cumpăra până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, cristale, flori de mină, pietre semipreţioase, dar şi mărţişoare confecţionate de copii. Biletul de intrare costă 2,5 lei.

Anul acesta se poartă şi mărţişoarele mai puţin tradiţionale. Magazinele practică reduceri de până la 60 la sută la gadgeturi în pas cu tehnologia, în timp ce pentru doamne şi domnişoare, la Sala Palatului, începutul primăverii este marcat de un spectacol al trupei Flamingo Boys.

Mărţişoare pentru prăjituri

În clasa învăţătoarei Florica Burghelea de la Şcoala Specială "Elena Doamna" din Focşani sunt nouă elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani. Unii sunt surdomuţi, iar alţii sunt diagnosticaţi cu retard mintal. Ei au un scop comun: vor să iasă în oraş, la cofetărie, iar pentru acest lucru au nevoie să vândă mărţişoare. Aşa că împletesc de dimineaţă până seara aţe alb-roşii, croiesc, cos şi lipesc mărţişoare dintre cele mai vesele pe care speră să le vândă la "Târgul de mărţişoare" de la Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu". "Copiii cu retard învaţă toate lucrurile mult mai greu, dar cei surdomuţi sunt mai pricepuţi în realizarea unor astfel de munci. Le place, chiar", spune învăţătoarea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite