Târg de licee pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii bucureşteni care se vor înscrie la liceu în această vară se pot decide asupra şcolii pe care o vor urma la Târgul Liceelor, care s-a deschis ieri, la Palatul Copiilor. Printre cele

Elevii bucureşteni care se vor înscrie la liceu în această vară se pot decide asupra şcolii pe care o vor urma la Târgul Liceelor, care s-a deschis ieri, la Palatul Copiilor. Printre cele peste o sută de instituţii care participă la eveniment se regăsesc şi licee particulare, iar de o promovare deosebită se bucură şcolile cu profil tehnic şi vocaţional, care sunt mai puţin vizate de elevi.

La evenimentul care va ţine până duminică, 25 mai, există şi un stand unde elevii şi părinţii pot fi consiliaţi. "Încercăm să-i convingem pe părinţi că alegerea aparţine în mai mare măsură copiilor, în funcţie de preferinţe şi de performanţe, şi nu lor", a spus consilierul şcolar al Şcolii nr.179, Aida Ivan.

650 euro pe lună, la particular

Alternativa la liceele de stat sunt cele particulare, la care elevii pot studia o parte din materii în limbi străine. Tarifele variază între 300 de euro pe an şi 650 de euro pe lună, în funcţie de profil şi de forma de învăţământ.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, citate de NewsIn, cea mai acerbă concurenţă va fi şi anul acesta la liceele la care anul trecut ultima medie de admitere a fost peste 9 - "Tudor Vianu" (9,51), "Mihai Viteazul" (9,48) şi "Sf. Sava" (9,47).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite