Ţăranii îşi vând varza murată pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările on-line încep să prindă contur şi în satul românesc. Tot mai multe oferte de comercializare a produselor alimentare, dar şi a animalelor, sunt postate pe site-uri Chiar

Vânzările on-line încep să prindă contur şi în satul românesc. Tot mai multe oferte de comercializare a produselor alimentare, dar şi a animalelor, sunt postate pe site-uri

Chiar dacă pentru cei mai mulţi ţărani calculatorul continuă să rămână o enigmă, o parte din ei au acceptat provocarea de a-şi promova şi vinde produsele cu ajutorul tehnologiei moderne. Se întâmplă în toată ţara. Pentru început, fiindcă tastatura nu prea are vreo legătură cu... legătura de mărar sau căpăţâna de varză, ţăranii au apelat la ajutoare.
I-au sprijinit să se iniţieze în tainele calculatorului copiii sau rudele mai tinere, generaţie pentru care internetul face parte din cotidian.

Astăzi, ţăranii din Suceava scot la vânzare, pe site-ul www.anunturi-agricole.ro, tot felul de produse alimentare sau animale.

De la lucernă, cartofi şi varză murată până la albine sau chinchila, pui de curcă, purcei, dar şi tractoare sau motopompe.

Murături scoase la vânzare... on-line

Brânduşa Pâslari, o femeie trecută de mult de prima tinereţe, din localitatea suceveană Milişăuţi, are postat un anunţ pe site-ul www.anunturi-agricole.ro pentru vânzarea verzei murate. Încă din primele zile, ne spune femeia, a primit telefoane din Bucureşti şi Timişoara de la cei care voiau să-i achiziţioneze produsele. "Mi s-a părut preţul cam mic şi am refuzat. Acum îmi pare rău, dar poate că se va mai uita cineva acolo, pe calculator", ne-a declarat femeia, plină de optimism.

Tone de cartofi, comercializate prin internet

Mulţi ţărani dintre cei care şi-au postat pe internet anunţuri spun că afacerea merge ca pe roate. Gabriel Joltea, din satul Marginea, a scos la vânzare 20 tone de cartofi, pe care, în mare parte, i-a şi vândut. "Este cea mai simplă şi mai bună metodă de a vinde ceva. Ai posibilitatea să-ţi promovezi marfa în toată ţara şi, ceea ce este mai important, nici nu dăm bani pentru anunţurile pe site", a mărturisit bărbatul, care a devenit expert şi în calculatoare după ce şi-a "dat licenţa" în agricultură.

Şi animalele se vând prin anunţuri postate pe site

"Femelă roib cinci ani, cu ham şi căruţă, talie mare, constituţie atletică, negociabil". Este anunţul familiei Grădinaru, din satul Hârtop. Pentru calul pe care-l vând, oamenii au stabilit şi un preţ, 50 milioane de lei vechi. Nu au postat însă preţul pe site, după cum ne mărturisesc, pentru a nu-i speria pe eventualii cumpărători. A apărut şi un ofertant, tocmai din judeţul Călăraşi, dar afacerea a căzut, pentru că părţile nu s-au înţeles la preţ. Acum, optimistă, după cum ne spune, familia Grădinaru aşteaptă alţi clienţi virtuali. Specialiştii în vânzări pe internet spun că acesta este abia începutul şi că, în câţiva ani, vom asista la un adevărat boom al acestui tip de piaţă printre ţărani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite