Tăranii din Răscoleşti, dotaţi cu măşti de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăranii din satul mehedinţean Răscoleşti care locuiesc pe o rază mai mică de 1,5 km de combinatul de apă grea Romag Prod au primit măşti de gaze din partea conducerii societăţii. Directorul

Tăranii din satul mehedinţean Răscoleşti care locuiesc pe o rază mai mică de 1,5 km de combinatul de apă grea Romag Prod au primit măşti de gaze din partea conducerii societăţii.
Directorul adjunct, Marius Preda, ne-a declarat că, pe lângă cele aproape 200 de măşti tip cagulă, sătenilor li s-au adus şi benzi adezive pentru etanşeizarea camerelor în care se vor ascunde la o eventuală scăpare de hidrogen sulfurat, un gaz toxic extrem de periculos. "Acţiunea face parte din managementul situaţiilor de urgenţă, iar sătenii trebuie să se simtă protejaţi şi nu să intre în panică, deoarece instalaţiile noastre sunt foarte securizate". ţăranii au probat măştile după mărimea capului şi le-au luat acasă, spunând că ar fi bine să nu aibă niciodată ocazia să le folosească.
"Taică, eu o bag în odaia bună şi o păstrez. Mi-au mai dat una pe timpul lui Ceauşescu, dar s-a copt, de veche!", ne-a declarat Alexandru Memoş, un sătean de 84 ani. De precizat că, pe timpul lui Ceauşescu, la Romag Prod a avut loc o scăpare de gaze, eveniment nefericit în urma căruia şi-au pierdut viaţa câteva persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite