Tânăr bătut şi lăsat să moară legat de un copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Grecu (18 ani) din Darabani, judeţul Constanţa, a fost bătut de doi indivizi, legat de un copac şi abandonat în pădure la Castelu. Agresorii unui tânăr lăsat să moară în Pădurea Castelu şi-au continuat în aceeaşi noapte şirul infracţiunilor în Călăraşi, unde au violat două fete.

Mihai Grecu, un tânăr de 18 ani din satul Darabani, din judeţul Constanţa, ar fi murit dacă nu era găsit duminică după-amiază de un cioban. Băiatul era dezbrăcat până la brâu, legat de un copac cu sârmă şi bătut măr. Zăcea aşa de vineri, de când l-au abandonat presupuşii săi agresori: consăteanul Constantin Vinerică (27 de ani) şi Vergil Floreanu (24 de ani, din Mangalia).

Băiatul ar fi fost ademenit vineri la marginea satului de o vecină, Cătălina Răducanu (17 ani), care l-a dus direct în braţele bătăuşilor care voiau să se răzbune pentru o răfuială mai veche. Aceştia l-au bătut, l-au aruncat în portbagajul unei maşini ce aparţine lui Vinerică şi au plecat spre comuna Borcea din judeţul Călăraşi, unde îi aştepta fratele lui Vergil, Emil Floreanu (28 de ani), bodyguard la o discotecă. Pe drum însă, băiatul şi-a revenit, iar agresorii l-au legat de un copac şi l-au abandonat în Pădurea Castelu.

Arestaţi că au violat două adolescente

Vergil Floreanu şi Constantin Vinerică (agresori)



Cei doi şi-au continuat drumul, ajungând la discoteca din Borcea, unde îi aşteptau Emil Floreanu şi un alt localnic, Ionel Tudorache (25 de ani), cu două fete luate pe sus pentru distracţia nocturnă: Veronica Ene (17 ani) şi Mădălina Elena Junca (15 ani). Indivizilor li s-au alăturat şi doi amici din Feteşti: Constantin Pismiş (18 ani) şi Radu Stoian (40 de ani). Doar Vinerică şi Floreanu le-au violat pe adolescente, care au reuşit să scape după două ore. Fetele s-au dus direct la Poliţie, iar agresorii au fost reţinuţi şi arestaţi duminică pentru 29 de zile.

Mihai Grecu, prima victimă a lui Vinerică şi a lui Vergil Floreanu, a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Constanţa. El este acum în stare stabilă, dar va rămâne la Reanimare câteva zile. El a reuşit să le spună anchetatorilor cine l-a bătut. Bunica, Ana Radu (63 de ani), care l-a crescut, nu ştie ca Mihai să fi avut vreun conflict cu presupuşii săi agresori. „Ce-o fi avut cu el, nu ştiu, că e băiat cuminte şi muncitor. Lucrează cu fratele lui mai mare, Florin, pe şantier la Mangalia. El mi-a spus că Mihai n-a fost la muncă şi a anunţat Poliţia", a spus bunica tânărului.

Martorul-cheie, dispărut

Pe aceeaşi uliţă, la câteva case distanţă, locuieşte şi Cătălina Răducanu. Are numai 17 ani, dar vecinii spun despre ea că ar avea „o gaşcă" prin Mangalia şi că ar fi capul răutăţilor în cazul lui Mihai. Mama fetei este disperată. Nu ştie ca aceasta să aibe vreo relaţie cu vreunul dintre cei implicaţi în scandal. „Oare ce va păţi? Pe mine m-a lăsat soţul de doi ani, suntem săraci", a declarat Mariana Răducanu, mama fetei considerate de anchetatori martorul-cheie al întregii poveşti. Mai mult, femeia spune că fiica sa a anunţat-o despre ce s-a întâmplat cu Mihai. „Am mers imediat să anunţ autorităţile", a precizat Mariana Răducanu. Poliţiştii din Negru Vodă au căutat-o pe adolescentă pentru a o chema la audieri, dar nu a fost de găsit. Nici mama ei nu ştie unde să o găsească. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agresorii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Nepot-model cu dosar penal

Vinerică locuieşte tot cu bunicii, într-o casă dărăpănată, la marginea satului Darabani. Chiar dacă locuinţa stă să cadă pe ei, în curte sunt parcate două autoturisme de lux. „Îl cresc de la o lună şi jumătate şi niciodată nu ne-a făcut probleme. El ne mai ajută cu banii şi ne sprijină", a spus plângând Paraschiva Paraschiv, bunica lui Vinerică. Nepotul-model nu este însă la prima abatere: până acum a mai fost acuzat de furt şi de întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră.

"Cătălina a venit acasă şi mi-a spus ce s-a întâmplat cu Mihai. Am mers imediat să anunţ autorităţile. Acum nu ştiu unde este, ştiu doar că a plecat la Mangalia şi trebuie să vină la audieri."
Mariana Răducanu
mama Cătălinei

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite