Talpeş merge instituţionalizat spre centru-dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial Ion Talpeş a decis să renunţe la statutul de senator independent şi să aducă în parlament o nouă formaţiune politică. Anunţul oficial privind acest demers se

Fostul consilier prezidenţial Ion Talpeş a decis să renunţe la statutul de senator independent şi să aducă în parlament o nouă formaţiune politică. Anunţul oficial privind acest demers se va face miercuri, la biroul senatorial din Reşiţa. Tapleş a devenit senator pe listele PSD la alegerile din 2004. La doar şase luni de la înregimentarea politică, fostul consilier prezidenţial decide să-şi dea demisia. După o perioadă de timp, are o tentativă firavă de intrare la PNţCD, tentativă care a eşuat însă. Mult timp, acesta a preferat statutul de senator independent, refuzând orice propunere de a intra într-un alt partid.
- De ce aţi decis să vă faceţi partid politic?
- Aş vrea să precizez un lucru. Nu-mi fac partid politic şi doresc să se consemneze această idee. Miercuri, un grup de iniţiativă va demara acest demers, care tinde spre a se transforma, în final, într-un partid politic. Pentru că avem nevoie de o formulă care să rezolve problemele sociale ale ţării.
- Cum se va numi?
- Nu mi s-ar părea corect să vă spun de azi. De fapt, aş prefera ca mai multe date să le dau miercuri, unde voi spune şi denumirea partidului şi cine face parte din grupul de iniţiativă.
- Cum aţi făcut această trecere de la social-democraţie la doctrina de dreapta?
- De fapt, nu este de dreapta, ci mai mult de centru-dreapta. Personal, consider că România are nevoie cel puţin două generaţii de aici încolo de un partid care să se ocupe cu adevărat de problemele sociale ale populaţiei. Aş vrea să precizez foarte clar că nu am fost membru PSD decât şase luni. Deci, trecerea de la o doctrină la alta, cum spuneţi, nici nu cred că ar trebui luată în considerare. Cine ştie care este doctrina mea politică? În toată perioada cât am fost membru PSD am rămas deziluzionat de modul în care încearcă să rezolve problemele românilor. Adevărata lor preocupare este, de fapt, să-şi rezolve problemele conducerii partidului.
- Este adevărat că noul partid are sprijin extern?
- Nu se poate vorbi de sprijin extern. Am vorbit însă cu foarte multe personalităţi creştin-democrate care consideră că este nevoie de acest demers şi sunt pentru creearea unui partid de centru-dreapta.
- Are în intenţie noul partid să-l susţină pe Emil Constantinescu pentru un nou mandat la Cotroceni?
- Este o aberaţie. Aceste zvonuri mi se par chiar deplasate. Personal, nu am vorbit cu acest om de cinci ani de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite