Talibanii rezistă la atacul pakistanezilor- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibanii rezistă la atacul pakistanezilor- Revista presei internaţionale
Talibanii rezistă la atacul pakistanezilor- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre atacul pakistanezilor asupra talibanilor, despre pretinsul zbor cu balonul al copilui de 6 ani, care nu a fost decât o mare păcăleală sau SUA neagă orice fel de implicare în atentatul sinucigaş din Iran. Printre alte subiecte, Macedonia şi Kosovo au stabilit mai multe legături diplomatice, iar SUA nu trimit încă trupe militare în Afganistan.



Talibanii rezistă la atacul pakistanezilor. 

Armata Pakistanului a declarat că a ucis 60 de terorişti şi că, în ultimele 24 de ore ale atacului, cinci militari au murit. Pe când talibanii spun că ei au ucis 68 de militari pakistanezi. Purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan, Azam Tariq, a declarat, conform CNN, că 68 de pakistanezi au fost omorâţi în luptă şi doar un singur taliban a murit, iar trei au fost răniţi în urma atacului. De altfel, el a mai spus că gruparea antiguvernamentală are destul armament ca să continue lupta.

Zborul cu balonul este o păcăleală. Autorităţile din Colorado au declarat că părinţii copilului de 6 ani au inventat toată povestea pentru a atrage atenţia mediei. Ei au creat o adevărată dramă în jurul fiul lor, despre care au spus că zboară deasupra Statului Colorado într-un balon construit în casă, pentru a promova un reality-show. Şeriful comitatului Larimer, Jim Alderden, a spus că nici măcar nu poate să fie sigur dacă băiatul chiar se ascundea în pod în timpul căutărilor sau se juca în altă parte, scrie Daily Record.

Statele Unite neagă orice fel de implicare în atentatul sinucigaş din Iran
. Fiind acuzate că au jucat un rol foarte important în atentatul sinucigaş din sudul Iranului, SUA au negat orice fel de implicare în atacul terorist. "Condamnăm acest act terorist şi ne pare rău că oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly. Atentatul s-a produs la o întrunire a liderilor tribali organizată în regiunea Pishin din provincia Sistan şi Baluchestan, scrie Press TV.

Macedonia şi Kosovo stabilesc legături diplomatice. China View scrie despre acordul semnat între cele două ţări duminică. Macedonia şi Kosovo au semnat un act prin care se stabilesc legăturile dintre cele două ţări precum şi recunoaşterea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a integrităţii teritoriale. Parlamentul din Macedonia şi cel din Kosovo au ratificat acordul asupra demarcării frontierei sâmbătă seara.

Decizia SUA, după rezultatele din Afganistan. Reprezentanţii Casei Albe au declarat că SUA nu vor lua nicio decizie cu privire la trimiterea mai multor trupe în Afganistan, până când noul guvern nu va demostra că este un "aliat adevărat". Şeful administraţiei de la Casa Albă, Rahm Emanuel, a declarat că ar fi o mişcare imprudentă să ia o astfel de decizie fără o analiză a noului guvern, scrie BBC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite