Taifunul Mitag a devastat Arhipelagul Filipine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitag loveşte nordul Arhipelagului Filipine după ce, în urmă cu o lună, furtuna Hagibis a ucis 13 persoane în aceeaşi zonă. Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor

Mitag loveşte nordul Arhipelagului Filipine după ce, în urmă cu o lună, furtuna Hagibis a ucis 13 persoane în aceeaşi zonă. Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Taifunul Mitag a pornit dinspre nordul arhipelagului în cursul zilei de luni. El a fost catalogat ca fiind de categoria I, asta presupunând o viteză de 120 km pe oră în centrul său.

Un copil de numai şase ani şi un bătrân de 69 de ani au fost ucişi sub dărâmături în Munţii Kalinga şi încă 11 victime au fost electrocutate sau luate de ape. Alte patru persoane sunt date dispărute, dintre care doi piloţi, care zburau în apropierea insulei Palawan. Autorităţile susţin că nu au nicio informaţie nici despre un grup de 25 de pescari.

Provinciile Aurora şi Isabela au fost cele mai afectate, de aici fiind evacuate imediat câteva zeci de mii de persoane. "Mai bine de 54.000 de localnici au fost scoşi din zona de coastă şi din zonele predispuse, din cauza reliefului, la acumulări mari de apă", a declarat preşedintele Gloria Macapagal Arroyo, în cadrul Consiliului de Urgenţă. Iniţial, se credea că Mitag va lovi doar sudul provinciei Luzon.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din acea zonă şi duse spre provincii învecinate. Specialiştii britanici susţin că Mitag poate fi comparat ca intensitate cu o furtună tropicală puternică. Hagibis, o altă furtună tropicală, a ucis luna trecută alte 14 persoane, tot în zona insulei Palawan. (Laura Toma)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite