Tabără de sculptură pentru localităţile lovite de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece troiţe lucrate de meşteri populari vor fi amplasate în localităţile gălăţene afectate de ploile torenţiale sau de inundaţiile din acest an. Operele de artă sunt lucrate în

Unsprezece troiţe lucrate de meşteri populari vor fi amplasate în localităţile gălăţene afectate de ploile torenţiale sau de inundaţiile din acest an. Operele de artă sunt lucrate în cadrul celei de-a doua ediţii a Taberei naţionale de sculptură organizate de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ) Galaţi.
Cu drujba ori cu dalta, meşteri din toate colţurile ţării dau viaţă, în complexul turistic "Brateş" din Galaţi, unor lucrări ce respectă mai mult ori mai puţin motivele tradiţionale româneşti."Vom da câte una în primul rând localităţilor gălăţene calamitate, urmând ca în câţiva ani toate comunele să aibă cel puţin o asemenea operă primită din partea Centrului Cultural", a declarat Răzvan Avram, directorul CCDJ Galaţi.Meşterii cioplitori în lemn şi artiştii profesionişti care au dorit să participe la tabăra de sculptură gălăţeană au venit din Maramureş, Suceava, Galaţi, Buzău, Vaslui, Brăila şi Braşov. Cel mai tânăr participant la eveniment va împlini patru ani abia în octombrie, însoţindu-şi bunicii, meşteri din Târgu Lăpuş (Maramureş).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite