Tabără ecologică pentru copiii sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de copii din localităţile Heci (judeţul Iaşi) şi Vicovu de Sus (judeţul Suceava), cu vârste între 7 şi 17 ani, au participat la o tabără ecologică în judeţul Arad. Ca să-i

60 de copii din localităţile Heci (judeţul Iaşi) şi Vicovu de Sus (judeţul Suceava), cu vârste între 7 şi 17 ani, au participat la o tabără ecologică în judeţul Arad.

Ca să-i determine să uite de necazurile de acasă, conducerea Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului a decis să le ofere copiilor un sejur de neuitat în mijlocul naturii. Copiii au sosit la Arad în două serii de câte cinci zile şi au avut parte de experienţe de neuitat.

"Copiii au participat la activităţi sportive şi educaţionale în pădurea Ceala, au parcurs traseul de frânghii, au vizitat Parcul Natural Lunca Mureşului. De asemenea, le-am pregătit o serie de activităţi sportive în pădurea Ceala, printre care parcurgerea traseului de biciclete, orientare turistică.

Au mai vizitat Cetatea Şiria, Depozitul de armăsari şi Hipodromul, dar şi Complexul Muzeal Arad. Au mai avut parte şi de o plimbare prin centrul Aradului cu trenuleţul turistic", ne-a declarat Ovidiu Pârv, directorul Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.

La organizarea programului pe plan local, conducerea Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului a primit ajutorul Consiliului Judeţean Arad şi al Primăriei Municipiului Arad în ceea ce priveşte vizitarea unor obiective din oraş.

Fonduri de la Romsilva

Cea mai mare parte a costurilor privind transportul, precum şi activităţile care au fost organizate pentru copii sunt acoperite din fondurile Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. Cazarea a fost asigurată de Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului la Centrul de vizitare Ceala.

Tabăra se va încheia în 2 septembrie, când copiii din cea de-a doua serie vor pleca acasă. Parcul Natural Lunca Mureşului este una dintre cele mai importante arii protejate din vestul României, recunoscută drept un loc mirific cu ecosisteme, complexuri cu vegetaţie luxuriantă şi cu o biodiversitate foarte bogată.

Cele peste 200 de specii de păsări de aici sunt emblema parcului şi această prezenţă avifaunistică a stat la baza desemnării zonei ca sit RAMSAR, respectiv Zonă Umedă de Importanţă Internaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite