TVR şi SRR au probleme cu încasările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Sassu şi Maria Ţoghină, preşedinţii directori generali ai SRTV, respectiv SRR, au solicitat celor două Comisii pentru cultură din Camera Deputaţilor şi Senat să sprijine

Alexandru Sassu şi Maria Ţoghină, preşedinţii directori generali ai SRTV, respectiv SRR, au solicitat celor două Comisii pentru cultură din Camera Deputaţilor şi Senat să sprijine financiar televiziunea şi radioul publice.

Ei au semnalat că instituţiile se află într-o situaţie dificilă, cauzată de procesul de colectare a taxei radio-tv. Cei doi au atras atenţia că societatea CEZ, succesoarea Electrica Oltenia, solicită comisioane foarte mari de colectare a taxei. Potrivit Mariei Ţoghină, citată de Mediafax, CEZ doreşte un comision de 14,5% din valoarea taxei pentru a o colecta în continuare.

Ea consideră că suma acoperitoare ar fi de 11,5% din taxa radio. La rândul său, Sassu a spus că CEZ nu a facturat încasările taxei de aproximativ patru luni, ajungându-se la datorii de peste 100 milioane de lei. Ţoghină a declarat că o soluţie ar fi compensarea de la bugetul de stat a scutirilor de taxă, caz în care nu s-ar mai pune problema creşterii taxei radio.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite