„Dr. House“ readuce nebunia şi geniul la TVR 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Dr. House“ readuce nebunia şi geniul la TVR 1
„Dr. House“ readuce nebunia şi geniul la TVR 1

Cea de-a treia serie a producţiei începe în această seară, de la ora 23.00. Pentru rolul său din sezonul de televiziune 2006-2007, Hugh Laurie, interpretul lui Gregory House, a câştigat cel de-al doilea Glob de Aur din carieră.

După ce, la sfârşitul sezonului secund din „Dr. House“, eroul principal încercase un tratament experimental pentru piciorul său vătămat, acţiunea se reia cu Gregory House făcând jogging într-un parc, faţă de ipostazele sale obişnuite, în care şchiopăta şi mergea sprijinit în baston.

Cu toate acestea, omul-House nu s-a schimbat foarte mult. A rămas mizantrop, depresiv, cinic, dar şi genial în stabilirea unor diagnostice pentru cazurile medicale cele mai dificile.

Doctorul şi-a luat o pauză de două luni pentru a se obişnui cu „mersul normal“, iar prietenii săi, Lisa Cuddy (Lisa Edelstein), şefa spitalului, şi James Wilson (Robert Sean Leonard) se gândesc ce strategie să abordeze pentru
a-l păstra pe House pe calea cea bună.

Prima provocare este alegerea unui caz cât mai complicat şi îl găsesc pe Richard, un bărbat paralizat de la gât în jos, care a căzut cu scaunul cu rotile în piscină.

Toată familia acestuia crede că a fost vorba de o tentativă de sinucidere, dar House, care se întoarce la serviciu în formă maximă, nu este de acord.

În timpul concediului său, House a renunţat la pastilele de care era dependent, Vicodin, însă, în curând începe să le simtă din nou nevoia. Din această cauză, el îi atrage atenţia unui poliţist ranchiunos de la Narcotice, interpretat de David Morse, care va face tot posibilul să îl bage pe doctor în închisoare.

Cel mai urmărit serial din lume

În urmă cu câteva săptămâni, „Dr. House“ a primit titlul de cel mai popular serial de televiziune din lumea întreagă. Acesta a fost rezultatul unui studiu realizat pe toată planeta de către Eurodata TV Worldwide, o agenţie care măsoară audienţele globale.

Potrivit studiului, „Dr. House“ a fost urmărit anul trecut de peste 81,8 milioane de telespectatori, cu mult mai mult decât câştigătorii din 2006 şi, respectiv, 2007, „CSI“ şi „CSI: Miami“. Agenţia şi-a bazat studiul pe informaţii colectate din 66 de ţări.

Un actor împlinit

Fără un actor ca Hugh Laurie, serialul „Dr. House“ nu ar fi avut atât de mult succes. Britanicul, care a împlinit recent 50 de ani, este dublu licenţiat în antropologie şi arheologie la Universitatea Cambridge. ll    Laurie este la fel de inteligent ca personajul său, Gregory House, însă nici pe departe la fel de singur şi nefericit. Actorul are trei copii adolescenţi cu soţia sa, Jo. Cei doi s-au căsătorit în 2009.

Vedeta serialului „Dr. House“este şi un scriitor împlinit. Romanul său, „Vânzătorul de arme“, lansat în 1996, este în prezent pe locul al doilea în topul bestsellurilor din Franţa. Cartea, o parodie la  romanele cu spioni precum James Bond, s-a vândut în peste 100.000 de exemplare de la lansarea din februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite