Actorul Marius Bodochi face terapie cu teatru la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Revolta clasicilor“, de pe TVR Cultural, „Timpul chitarelor“ şi „Videoterapia“, difuzate de TVR2, sunt emisiunile care-i ocupă lui Bodochi trei zile din cele şapte, toate lucrătoare.Prezintă trei emisiuni şi joacă seara în şapte spectacole. Pentru actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, acesta este bilanţul unei săptămâni obişnuite de lucru.

Pentru că a făcut „istorie“ în grila postului TVR Cultural - este cea mai longevivă emisiune şi are o vechime de cinci ani - „Revolta clasicilor“ continuă să fie difuzată duminică seara, în ciuda dificultăţilor financiare.

„Nu mai sunt bani ca să filmăm ediţii noi. Dar succesul constant, timp de cinci ani, îi asigură în continuare prezenţa în grilă“, declară Bodochi despre emisiune.

Fiecare ediţie abordează câte o temă - avariţia, minciuna, gelozia, adulterul. Actorul interpretează un personaj de teatru care are una din „tarele“ menţionate şi, împreună cu invitatul, despică apoi firul în patru.

Toată recuzitaunui spectacol

„Până acum, am jucat peste două sute de personaje. Provocatoare mi s-au părut rolurile Richard al II-lea, Richard al III-lea, personajul în travesti din «Orice zi e frumoasă» de Samuel Becket“, povesteşte Bodochi, un om „suprasaturat“ de teatru, dar care supravieţuieşte rutinei profesionale.

Emisiunea beneficiază de regulile şi recuzita unui spectacol: regizor, producător, scenograf, machieur. Plus şapte camere de filmat, carul de sunet şi cel de imagine care se deplasează la locul punerii în scenă: fie Teatrul Nottara, fie Teatrul Evreiesc, care au închiriat spaţiul.

Tratamente din Arhiva de aur

Şi „Videoterapia“ (duminică seara, la TVR2) se foloseşte de teatru pentru a trata angoase, ticuri sau psihoze moderne.Producătorii Mara Paşici şi Mihai Manolescu au gândit emisiunea în spaţiul unui cabinet de psihoterapie. „Pacientul“ (interpretat de Bodochi) este un tip gelos, un contabil tipicar sau un soţ stresat de soţie.

Ca remediu, i se administrează „Momente de aur“ din Arhiva TVR - scheciuri, schiţe vesele sau fragmente din spectacole televizate cu Radu Beligan, Carmen Stănescu, Marin Moraru, Amza Pellea, Alexandru Arşinel, Stela Popescu etc. 

Întâlnire cu „veteranele“ rock

„Timpul chitarelor“, a treia emisiune prezentată de Bodochi, face punte între rock şi folk sâmbăta după-amiaza, la TVR2.Membrii trupelor Phoenix, Semnal M, Bandidos, dar şi Alina Manole, Vasile Şeicaru, Zoia Alecu sau Venus, prima formaţie de rock feminin din România, au fost aduşi de producătorul Dan Cojocaru la Bodochi la emisiune.

„Doamnele pline de temperament de la fosta trupă de rock Venus sunt acum bunicuţe, împrăştiate în varii colţuri ale Europei. Să le vezi cum bat la tobe, la cei şaizeci de ani ai lor, te gândeşti că, deşi nu mai cântă, exersează muzica, în baie. Tot profesioniste au rămas“, mai spune admirativ actorul Marius Bodochi. 

image

Până acum am jucat peste două sute de personaje. Provocator mi s-a părut personajul în travesti din „Oricezi e frumoasă“,
de Samuel Beckett.

image


Marius Bodochi
actor

image

Să le vezi cum bat la tobe, la cei şaizeci de ani ai lor, pe doamnele de la fosta trupă de rock feminin Venus! Tot profesioniste au rămas.

image


Marius Bodochi
actor

Un actor grăbit să facă 15.000 de lei pe lună

În actuala stagiune, actorul Marius Bodochi joacă în „Visul unei nopţi de vară“, „Regina mamă“, „Sonată pentru saxofon şi Eva“, „Sinucigaşul“, „Iubiri Interzise“, „Teroristul“, „Molto, gran’ impressione“. Timpul lui, foarte bine gestionat, îi permite să facă şi emisiuni de televiziune. Un actor de talia lui Marius Bodochi încasează într-o lună „bună“, numai din emisiuni TV şi colaborări la spectacole, în jur de 15.000 de lei.

Emisiunile pe care le prezintă la TVR îi ocupă lui Bodochi circa trei zile pe săptămână. Pentru prestaţia în telenovele, primeşte în jur de 5.000 de euro, lunar, adică 50.000 de euro pentru zece luni de filmare.
„Îmi primesc textele cu două zile înainte de emisiune. Pentru a-mi învăţa rolul, am nevoie de câteva ore. Dacă te organizezi foarte bine, poţi să faci faţă unui program divers şi încărcat“, apreciază actorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite