Se majorează sau nu cota unică şi TVA?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se majorează sau nu cota unică şi TVA?
Se majorează sau nu cota unică şi TVA?

Dacă ar fi să-l credem pe ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, Guvernul nu are în vedere, cel puţin pe moment, o majorate a cotei unice sau a TVA. Totuşi, analiştii economici au tot afirmat că fără o majorare a celor două taxe, veniturile la buget nu au cum să crească.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a precizat că nu a discutat despre majorări cu consultanţii fiscali. “Sunt măsuri care nu fac obiectul acestor discuţii acum şi nu vrem să inducem absolute. Am avut o discuţie cu consultanţii fiscali, dar nu pe aceste teme, ci pe problemele agricultorilor”, a declarat Pogea.

Analiştii susţin contrariul
Cota unică de impozitare de 16%, precum şi taxa pe valoare adăugată de 19% vor fi majorate, cel mai probabil după 1 ianuarie 2010 a declarat Marius Stăncescu, preşedintele Riff Holding. Motivul? Modificările fiscale aplicate recent nu aduc la buget resursele necesare. El a adăugat că o altă măsură care ar putea fi adoptată în 2010 este şi majorarea nivelului de TVA.

Cota unică de impozitare ar urma să crescă de la 16% la 18%, în timp ce cota TVA ar putea urca cu 2,5-3 puncte, la niveluri înregistrate şi în practica internaţională, a afirmat reprezentantul firmei de consultanţă. Şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), instituţia care ne va împrumuta cu cea mai mare sumă, 12,95 miliarde de euro, a pus condiţia ca România să-şi mai reducă din cheltuielile bugetare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite