Finanţele aplică un nou sistem de rambursare a TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor va aplica, începând de miercuri, un nou sistem de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (TVA) către firmele din România. Şi asta după ce datoriile statului către firmele româneşti crescuseră seminificativ.

Astfel,80% din plăţi vor fi efectuate către firmele care sunt în aşteptare, a spus ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.Iar pentru restul de 20% nu va fi depăşit termenul de 45 de zile, prevăzut de lege.

La 31 mai 2009, la ANAF erau înregistrate 10.209 de cereri de rambursare de TVA, din care 7.144 erau în termen legal, 880 erau deconturi suspendate şi 2.185 erau deconturi întârziate. Valoarea totală a acestora se ridica la 4,26 miliarde lei.Solicitările vor fi soluţionate în ordinea cronologică a înregistrărilor printr-un sistem computerizat, a mai precizat oficialul.


El a adăugat că noul sistem de rambursare a TVA este computerizat şi va urmări în permanenţă corectitudinea rambursărilor, acestea urmând să fie făcute de trei ori pe lună, respectiv pe 4, 24 şi 29 ale lunii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite