Tânărul Merlin „învaţă“ magie la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul episod al producţiei realizate de postul BBC este difuzat mâine, de la ora 18.00. „Merlin“, produs în 2008, prezintă tinereţea faimosului vrăjitor, relaţia sa cu viitorul rege Arthur şi lecţiile pe care le-a învăţat despre magie.

Tânărul Merlin, interpretat de actorul Colin Morgan, ajunge în cunoscuta cetate Camelot, unde speră să înveţe să îşi folosească abilităţile magice pe care le are. Însă cetatea este condusă de regele Uther Pendragon (Anthony Head), care a interzis activităţile magice şi care l-a închis în temniţă pe ultimul dragon în viaţă.

Talentatul Merlin devine ucenicul tămăduitorului din Camelot, Gaius (Richard Wilson) şi, în urma unor conversaţii cu dragonul întemniţat, află că are o misiune extrem de importantă: să-l protejeze pe prinţul Arthur, fiul arogant al regelui. În urma mai multor păţanii, Arthur şi Merlin devin prieteni buni şi aliaţi.

Printre personajele cunoscute din legenda lui

Arthur care apar în serial se numără Lancelot, viitor cavaler al Mesei Rotunde, şi Mordred, care va ajunge cel mai mare duşman al lui Arthur. De asemenea, telespectatorii vor putea vedea cum a fost creată faimoasa sabie Excalibur, care oferă o putere enormă stăpânului ei.

Succes în Marea Britanie

Serialul de 13 episoade s-a bucurat de un succes neaşteptat în Marea Britanie, unde a avut audienţe-record de peste şase milioane de telespectatori. Cel mai mare nume de pe generic este John Hurt, cunoscut din filme precum „1984“, care şi-a împrumutat vocea pentru a da viaţă dragonului. Regele Uther este interpretat de Anthony Head, cunoscut fanilor pentru rolul Giles din serialul „Buffy, spaima vampirilor“.

O legendă nemuritoare

Vechile poveşti despre regele Arthur, vrăjitorul Merlin, cetatea Camelot, cavalerii Mesei Rotunde şi Sfântul Graal au fost sursă de inspiraţie pentru mai producţii cinematografice şi de televiziune. Sean Connery l-a interpretat pe regele Arthur în filmul din 1995, „Cavalerii mesei rotunde“, iar Richard Gere a fost Lancelot în aceeaşi producţie.

Filmul „Excalibur“, din 1981, cu Helen Mirren, Liam Neeson şi Patrick Stewart, a primit o nominalizare la
Oscar. Povestea vrăjitorului a fost dezvoltată în mini-seria Hallmark „Merlin“, nominalizată la patru Globuri de Aur,  în care personajul principal a fost interpretat de Sam Neill şi însoţit pe generic de Isabella Rossellini, Helena Bonham Carter şi
Miranda Richardson.

Cea mai recentă adaptare a legendei este „Regele Arthur“, din 2004, cu actorul Clive Owen în rolul titular şi Keira Knightley ca interpretă a reginei Guinevere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite