Luna august aduce la TV documentare noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luna august aduce  la TV documentare noi
Luna august aduce la TV documentare noi

Unul dintre noile documentare de la Discovery Science este „În culisele producţiei «Războiul stelelor»“, difuzat în această duminică, de la ora 22.55.Posturile de televiziune specializate Discovery Channel şi National Geographic au programat mai multe premiere pentru această vară.

Unul din punctele forte ale seriei de filme „Războiul stelelor“ este viziunea regizorului George Lucas, care a prezentat, în 1977, efecte speciale nemaiîntâlnite până atunci şi invenţii care au captivat imaginaţia milioanelor de spectatori. Invenţiile futuriste prezentate cu trei decenii în urmă ţineau parcă de o altă epocă, de o altă lume.

Seria are trei părţi şi este „prezentată“ de simpaticele personaje C3PO şi R2D2, roboţii din „Războiul stelelor“. Tot la Discovery Science debutează serialele „Cele mai importante misiuni ale NASA“,­ începând cu 3 august, de la ora 01.40, dar şi „Regii construcţiilor“, în aceeaşi zi, la 18.20, un show despre cele mai ambiţioase proiecte arhitecturale.

Sâmbăta aceasta, de la ora 18.00, Discovery Channel a programat „Ţapinarii“, povestea unei familii de tăietori de lemne. Cei nouă fraţi Pelletier ţin frâiele afacerii de familie care există de jumătate de secol.

În aceeaşi zi, începe şi „Nebun după tehnologie“, de la ora 17.30. Tot la Discovery Channel debutează la 3 august, la ora 21.00, şi „Constructorii din LA“, un documentar despre muncitorii care au lucrat doi ani la clădirea Evo din centrul Los Angelesului.

În prima zi a lunii august, la ora 10.00, Animal Planet propune o incursiune în junglele planetei, locuri cu umiditate mai mare de 90%, în serialul „Jungla“. Ghidul este Charlotte Uhlenbroek, care vă va „plimba“ prin Amazon, Congo şi Borneo.

Viaţă de legionar

La National Geographic, începând cu 10 august, de la ora 22.00, puteţi afla cât de grea este viaţa în „Legiunea străină“, de unde provin legionarii, cum se înţeleg unul cu celălalt şi care le sunt motivaţiile.

Pe acelaşi post de televiziune, fiul faimosului oceanograf Jacques Yves Cousteau, Jean Michel, continuă munca tatălui său în serialul „Aventurile lui Cousteau, care începe joi, 6 august, de la ora 21.00.

Programul premierelor

1 august

„Ţapinarii“, Discovery Channel (ora 18.00); „Nebun după tehno­logie“, Discovery Channel (ora 17.30); „Jungla“, Animal Planet (ora 10.00)

2 august

„În culisele producţiei «Războiul stelelor»“, Discovery Science (ora 22.55)

3 august

„Cele mai importante misiuni ale NASA“, Discovery Science (01.40)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite