TIMIŞOARA:Cel mai mare centru din Europa pentru refugiaţi de război sau dictaturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicarea României în problema refugiaţilor, apreciată de comunitatea internaţională Sute de refugiaţi îşi găsesc salvarea în România Ambasadori din şapte ţări şi

Implicarea României în problema refugiaţilor, apreciată de comunitatea internaţională

Sute de refugiaţi îşi găsesc salvarea în România

Ambasadori din şapte ţări şi reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi au vizitat Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara. Acesta devine astfel cea mai importantă unitate de tranzit pentru refugiaţi.

Autorităţile române au precizat că, la centrul din Timişoara vor veni, pe perioadă limitată, şase luni, persoane care în ţara lor sunt în pericol, dând exemplul Coreei de Nord şi Somaliei.

Refugiaţi din alte zone cu conflicte sunt în atenţia comunităţii internaţionale. "Nu se ştie foarte clar din ce ţări vor veni aceşti refugiaţi, ţările vor fi identificate atunci când va fi nevoie. Discutăm în principal despre femei şi copii, gândiţi-vă că în lume sunt 24 de milioane de refugiaţi", a declarat reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi în România, Machiel Salomons.

Pentru a se asigura de oportunitatea înfiinţării acestui centru la Timişoara, şapte ambasadori din ţările implicate în domeniul umanitar la nivel internaţional au vizitat marţi centrul de la Timişoara. Ambasadorii SUA, Nicholas F. Taubman, Marii Britanii, Robin Barnett, Canadei, Marta Moszczenska, Japoniei, Kanji Tsushima, Olandei, Jaap Werner, Suediei, Mats O. Aberg, Coreei de Sud, Ihl-song Choi şi reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi în România, Machiel Salomons, au apreciat atitudinea României şi faptul că e primul stat din Europa care a fost de accord să găzduiască un astfel de centru.

Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi de la Timişoara a devenit unul pentru transfer în regim de urgenţă în data de 8 mai, în urma unui protocol semnat între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. După ce ajung în Centrul de tranzit, refugiaţii sunt transferaţi în statele în care vor primi definitiv rezidenţă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite