TIMIŞOARA: Război stradal între două clanuri de rromi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două clanuri de ţigani din zona Deta s-au încăierat din cauza unei fete de 17 ani.

Căsătoriile aranjate între familiile de rromi au provocat un nou scandal în Timiş. Peste 20 de persoane din două clanuri s-au luat la bătaie în jurul orei 15 din cauza unei fete.

UPDATE: ORA 16.45: Poliţia a rămas în zonă pentru a evita alte conflicte

Conform Poliţiei Timiş, clanul care a luat fata a atacat pe părinţii tinerei şi le-a distrus o Dacie 1310 parcată în faţa casei agresorilor. Cei atacaţi au ripostat şi au distrus automobilul Lancia Lybra al adversarilor.

Îşi retrag plângerile

„Este vorba despre două familii de romi. Ei au depus plângeri, unii împotriva altora, de mai multe ori la postul din poliţie pentru ameninţare şi alte infracţiui. Apoi îşi retrag plângerile”, a spus Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.
 
Poliţia a mai informat că peste 50 de persoane, din ambele familii, au ieşit în stradă, iar traficul a fost îngreunat în zonă de ţiganii care s-au fugărit pe şosea. Trupele speciale ale Poliţiei Timiş şi jandarmii au despărţit clanurile rivale.

A ajuns la spital

Unul dintre agresori a fost luat de o ambulanţă, după ce a fost lovit cu pumnii în cap şi în faţă, însă este în afara oricărui pericol. „Ambele familii implicate au fost luate la audieri, iar criminaliştii au prelevat probe din maşinile distruse”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. Trupele de intervenţie ale Poliţiei au rămas în zonă pentru a asigura liniştea şi pentru a-i împiedica pe ţigani să se încaiere din nou.

ORA 16.15:  Şi-au spart maşinile

Situaţia a degenerat într-o confruntare astăzi, la ora 15, în momentul în care familia fetei s-a deplasat în localitatea Jebel pentru a o lua pe tânără. În urma scandalului au fost distruse parţial două autoturisme ale celor care s-au luat la bătaie. Poliţia a fost nevoită să intervină cu trupele speciale, alături de echipele Jandarmeriei Române. În acest moment forţele de ordine încearcă să restabilească ordinea publică. Revenim.

poţi să mai citeşti despre rromi:

În pofida stereotipurilor, romii din România nu vor să se mai ascundă, potrivit AFP

Reşiţa: Ţiganii îşi scot căruţele la vedere, de ziua lor

Unul din zece țigani din Spania, în situație de excludere socială

Bucureşti: Rromii au donat sânge la spitalul de copii

Încăierare între rromi la Tribunalul Timiş

Clanul lui Cîrpaci a rămas fără un palat

Aranjament stricat

Tânăra, în vârstă de 17 ani, a fost dată în căsătorie, în urmă cu scurt timp. După perfectarea aranjamentului tipic tradiţiei ţigăneşti, părinţii fetei s-au răzgândit şi au cerut ca aceasta să revină acasă. Familia ginerelui a refuzat însă să accepte ca fata să plece sub motiv că aceasta nu doreşte să se întoarcă la părinţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite