TIMIŞOARA: Micile oraşe din Banat sunt victime ale crizei financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CAMPANIE: Disponibilizările colective din Vestul ţării lasă tot mai mulţi oameni pe drumuri. Citiţi mâine mai multe despre oraşele bănăţene afectate de criză, în Adevărul - Ediţia de Vest.

 Cei mai afectaţi sunt oamenii din afara oraşelor mari, cărora patronii nu le mai pot asigura transportul. 

TIMIŞ: Muncitorii nu mai au nicio pretenţie

Bănăţenii reuşesc tot mai greu să îşi păstreze locurile de muncă, în timp ce conducerile multinaţionalelor încearcă să-şi reducă la maxim cheltuielile. Managerii renunţă la angajaţii care provin din alte oraşe sau din satele învecinate locaţiilor în care marile companii îşi desfăşoară activitatea. În judeţul Timiş, cele mai mari disponibilizări se anunţă în Deta, unde Eybl Automotive preconizează că va renunţa la aproape 250 de angajaţi în luna mai. Situaţia este disperată în majoritatea localităţilor mici. „Am lucrat 25 de ani la Şandra, iar acum am rămas pe drumuri. Aş vrea să fac orice, nu am nicio pretenţie, doar să găsesc ceva de lucru”, a spus Mircea Motorca, care locuieşte cu familia sa la Biled.

ARAD: Excepţia care întăreşre regula

Chiar dacă primarii oraşelor arădene s-au speriat că recesiunea le va îndepărta investitorii, niciunul dintre proiectele de investiţii anunţate nu a fost amânat. Astfel, în oraşul Chişineu Criş, sunt în curs de derulare trei investiţii noi, în valoare de peste 25 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite