TIMIŞOARA: Grav accident între un tren şi un TIR (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIMIŞOARA: Grav accident între un tren şi un TIR (UPDATE)
TIMIŞOARA: Grav accident între un tren şi un TIR (UPDATE)

Numărul persoanelor rănite după ce un tren a lovit în plin un TIR în zona Satchinez-Hodoni a crescut la şapte, cel mai grav rănit fiind şoferul de TIR.

ORA 11:00 -O macara  a ajuns la locul accidentului, ca să elibereze şinele de cale ferată din zona Satchinez - Hodoni. Circulaţia pe ruta Timişoara-Periam va fi reluată, iar următoarele curse feroviare vor continua conform programului. Primul tren care va circula în această zonă este planificat pentru ora 14:10. Reprezentanţii companiei Regiotrans se pregătesc să evalueze daunele cauzate de accidentul care a avut loc la ora 6:10 între un tir şi un tren personal. "La prima verificare, motorul este avariat în proporţie de 80 la sută, iar remorca este, de asemenea, avariată aproape în totalitate", a spus Ion Simu, reprezentant Regiotrans.

ORA 09.55 - Trei curse feroviare au fost anulate din cauza accidentului. Trenurile sunt cele care ar fi trebuit să circule în această dimineaţă pe ruta Periam - Timişoara şi retur. Posibilii călători sunt nevoiţi să apeleze la alte mijloace de transport în comun pentru a ajunge la destinaţia dorită. Următorul tren este programat să treacă prin zona Satchinez la ora 14.10. În ceea ce priveşte momentul accindentului, mecanicul de locomotivă a văzut TIR-ul oprit înainte de calea ferată, a declarat Ion Simu, reprezentant al Regiotrans, companie care a concesionat calea ferată pe sectorul unde a avut loc incidentul de astăzi. "Mecanicul de tren ne-a comunicat la prima oră a dimineţii că TIR-ul era oprit aşa că trenul şi-a continuat drumul cu 60 de kilometri la oră", a spus Ion Simu. Vagonul deraiat încă nu a fot repus pe linie pentru că la faţa locului nu a ajuns macaraua de la moara Carani.

ORA 09.40 - Circulaţia feroviară este în continuare oprită în zona Satchinez - Hodoni, fiind în aşteptată şi la această oră o automacara de la moara Carani care să ridice vagonul deraiat şi să-l repună pe şine. Şi circulaţia rutieră între Băile Calacea şi Satchinez este oprită deoarece şoferii nu pot traversa trecerea la nivel cu calea ferată, aceasta fiind blocată de tren. Primarul de la Hodoni, Ioan Dan, a spus că neatenţia şoferului şi faptul că nu a respectat indicatoarele rutiere au dus la coliziunea cu trenul care circula pe ruta Lovrin - Sânandrei - Timişoara. El a mai spus că de mai mulţi ani nu a mai fost niciun accident în zonă.

ORA 09.10 - La Spitalul Municipal din Timişoara au fost aduse şase persoane rănite în timpul accidentului, dintre care o singură femeie a fost internată, pentru că are două coaste rupte. Alte două persoane sunt uşor rănite la cap şi urmează să fie externate. Trei persoane au plecat deja de la spital pentru că nu aveau răni, ele din doar speriate de accident. "Nu ştiu ce s-a întâmplat, am auzit o bubuitură zdravănă, eram în holul trenului şi am căzut într-o parte. Când ne-am dat jos din tren cabina TIR-ului era într-o parte şi remorca în cealaltă parte. Şoferul părea că nu are nimic, stătea pe jos, lângă remorcă", a spus Ecaterina Selejan, femeia internată.

ORA 08.50 - Trecerea la nivel cu calea ferată în locul în care a avut loc accidentul este slab semnalizată, motiv pentru care în zonă au avut loc mai multe accidente. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Sergiu Rus, semnalizarea corespunzătoare ar trebui să fie asigurată de Direcţia Regională CFR Timişoara. "Trecerea respectivă nu este prevăzută cu semnale acustice pentru că în zonă nu este un trafic rutier intens. Cei care gestionează traficul feroviar în zonă ar trebui să se ocupe de semnalizare", a spus Sergiu Rus. De asemenea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare din Timiş, Dan Peteri, a declarat că au început cercetări la locul accidentului pentru a stabili cauzele şi vinovaţii.

ORA 08.35 - Alte două persoane care călătoreau în tren au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale, numărul persoanelor rănite crescând la şapte, în starea cea mai gravă fiind şoferul de TIR care a forţat trecerea la nivel cu calea ferată. Şoferul de TIR era singur, iar ceilalţi răniţi sunt pasageri din tren. Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida, viaţa niciunui rănit nu este pusă în pericol, cei mai mulţi suferind răni uşoare. Circulaţia este în continuare blocată în zona accidentului, pentru decongestionare fiind necesară intervenţia cu o macare care să repună pe calea ferată vagonul deraiat.

ORA 08.20 - Circulaţia feroviară şi rutieră în zona accidentului a fost oprită. Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Sergiu Rus, a declarat că şoferul TIR-ului este vinovat de accident deoarece nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. "Un tren de mici dimensiuni care asigura transportul navetiştilor între Periam şi Timişoara a lovit din plin un TIR al cărui şofer nu s-a asigurat înainte de trecerea la nivel cu calea ferată. Din primele date vinovat ar fi şoferul TIR-ului, se fac cercetări în acest sens pentru a vedea care au fost cauzele care au dus la acest accident", a spus Sergiu Rus. Pentru deblocarea circulaţiei feroviară este necesară intervenţia echipajelor de la CFR care trebuie să repună un vagon pe şine.

ORA 08.10 - Cinci persoane au fost duse până la această oră la Spitalul Judeţean Timişoara pentru a primi îngrijri medicale, după ce au fost uşor rănite în urma accidentului. Cel mai grav rănit este şoferul TIR-ului, iar celelalte patru persoane sunt călători din tren. Un vagon al trenului a deraiat de pe şinele de cale ferată, fiind necesară intervenţia echipajelor Direcţiei Regionale CFR Timişoara pentru repunerea pe şine a vagonului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite