TIMIŞOARA: Poliţia Rutieră şi Drumurile Naţionale sunt incapabile să gestioneze traficul greu din Banat (VIDEO+GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Timiş, şeful Poliţiei Rutiere promite controale în timp ce rutieriştii din Caraş-Severin nu sunt capabili să articuleze nici măcar o poziţie oficială pentru a-şi justifica propria incompetenţă.  

Autorităţile din Timiş nu pot să gestioneze circulaţia după instaurarea restricţiilor pe Drumul Naţional 6, care leagă Timişoara de Lugoj, Poliţia Rutieră Caraş-Severin nu este capabilă nici măcar să explice de ce nu s-au luat măsuri pe traseul alternativ pe care au fost deviat transportul rutier cargo. 

În prima zi de aplicare a interdicţiei, zeci de maşini mai mari de 7,5 tone circulau dinspre Lugoj spre Timişoara, iar pe ruta Timişoara-Reşiţa TIR-urile mergeau fără reguli.

CITEŞTE: Coşmar rutier de 100 de kilometri pe drumul Timişoara - Caransebeş


100
de kilometri de drum se reabilitează momentan pe traseul Timişoara-Caransebeş

Devierea circulaţiei, ecuaţie cu prea multe necunoscute

După luarea deciziei de închidere a traficului greu pe Timişoara-Lugoj, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP) a montat panourile de dirijare a camioanelor fără a se asigura că măsurile sunt respectate. „Nimic nu se petrece peste noapte. În primele zile este normal să fie unele deficienţe. Noi am montat indicatoarele şi este atributul Poliţiei Rutiere să verifice dacă sunt respectate”, a spus directorul adjunct al DRDP Timişoara, Horaţiu Simion. Acesta a mai spus că motivele pentru TIR-urile care încă circulă pe drumul interzis sunt date de unele urgenţe. „Am primit solicitări pentru unele camioane care transportă animale sau mâncare. Le-am dat acordul pentru că sunt lucruri care sunt normale”, a mai spus Horaţiu Simion.

Doar un filtru, la ieşirea din Timişoara

Singura măsură de oprire a traficului greu pe DN 6 s-a luat la ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Poliţia Rutieră Timiş a plasat un echipaj aici pentru a întoarce din drum camionagii. La Caransebeş şi Lugoj însă nu s-a luat nicio măsură pentru a devia transportul cargo. Din această cauză, zeci de TIR-uri circulau nestingherite.
 
„Restricţia e numai de formă”

Drumul E 70, DN 6, pe porţiunea Timişoara – Caransebeş, este un imens şantier. Aproape pe toată distanţa de aproximativ 100 de kilometri şoseaua este în lucru. Circulaţia este întreruptă pe mai multe locuri prin semafoare de şantier sau de către angajaţi ai firmelor de construcţii care dirijează traficul.„Durează mai mult de două ore să ajungi de la Timişoara la Caransebeş, este un coşmar drumul acesta. Bine că măcar se lucrează”, a spus Mihai Costache, un şofer din Caransebeş.

Se lucrează intens

În urmă cu două zile, între orele 11.30 şi 14.00, se lucra în toate cele 22 de puncte în care se reabilitează drumul. Singura problemă a şantieriştilor au fost TIR-urile care nu ar fi trebuit să mai circule pe acest drum. „Este plin de camioane care îngreunează utilajele şi basculantele cu care lucrăm. Nimeni nu respectă restricţia, e numai de formă”, a spus şoferul unei autobasculante care asigura transportul de materiale pentru şantier.

Vitezomanii fac legea pe şosele

Lipsa prezenţei Poliţiei Rutiere este resimţită şi pe traseul Timişoara – Voiteg – Reşiţa, pe unde a fost deviat traficul greu. Aici, şoferii de TIR bulgari fac legea circulând cu viteză excesivă chiar şi în localităţi. Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Florin Bolbos, susţine că au fost montate radare la intrarea în Timişoara şi altul în apropiere de Lugoj, pe DN6. Bolbos a afirmat că în fiecare zi sunt amplasate radare în localităţile dinspre Moraviţa şi în apropiere de Gătaia. „Pe şoseaua unde este deviat traficul greu vom avea radare de dimineaţa până noaptea”, a spus Bolbos.

Incompetenţă crasă la Poliţia Caraş-Severin 

Poliţia din Caraş Severin nu a putut să dea nicio explicaţie pentru lipsa radarelor şi a controalelor pe traseul camioanelor. (au contribuit Cristian Franţ, Cristian Poelincă, Mălin Bot)


Drumul camioanelor în Banat

De la intrarea în ţară, camioanele sunt deviate pe Drumul Naţional 7, pe traseul Arad-Lipova-Deva sau pe ruta Arad-Timişoara-Reşiţa-Caransebeş. TIR-urile care aleg să circule prin Reşiţa sunt nevoite să traverseze şi toată Timişoara din Calea Aradului până în Calea Şagului, unde traficul este îngreunat din cauza lucrărilor la pasaj. 

VIDEO

Vezi mai jos cum arăta traficul pe DN 6, în localitatea Recaş, după instituirea restricţiei de circulaţie pentru camioanele mai grele de 7,5 tone. Zeci de TIR-uri sfidau restricţia impusă de autorităţi.

Un singur echipaj al Poliţiei  Rutiere a fost plasat la ieşirea din Timişoara, pentru a trimite către Reşiţa şoferii de TIR.

Vezi în galeria foto cum este traficul pe Drumul European 70, între Timişoara şi Caransebeş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite