TELEGRAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspecti arestati in Pakistan in cadrul anchetei privind atentatele de la Londra Fortele de securitate pakistaneze au retinut 25 de militanti islamisti in cursul unor raiduri privind atacurile

Suspecti arestati in Pakistan in cadrul anchetei privind atentatele de la Londra
Fortele de securitate pakistaneze au retinut 25 de militanti islamisti in cursul unor raiduri privind atacurile teroriste comise pe 7 iulie la Londra. Arestarile au fost facute in principal in provincia Punjab, printre cei arestati aflandu-se membri ai unor grupari islamiste interzise in Pakistan. "Sunt anchetati pentru legaturi cu autorii atentatelor" de la Londra, a afirmat un oficial local sub rezerva anonimatului.

Coliziune intre doua avioane de lupta americane
Un pilot este dat disparut si alti doi au fost grav raniti dupa coliziunea in zbor, luni, a doua avioane de lupta ale marinei americane deasupra desertului California. "Doua Super Hornet ale bazei aeriene a marinei ed la Lemoore au intrat in coliziune in timp ce participau la o misiune de antrenament de rutina, intr-o zona de desert la 35 de mile nautice de Ridgecrest", la 230 de kilometri nord de Los Angeles, a declarat Dennis McGraft, responsabil al comunicatiilor bazei.

Intalnirea Sarkozy-Merkel, semnal pentru proxima reconfigurare a UE?
Vizita liderului Uniunii Crestin-Democrate (CDU) din Germania, Angela Merkel, la Paris, da nastere celor mai diverse speculatii asupra viitoarei configuratii a scenei politice europene. Poate nu atat intalnirea Merkel-Chirac a starnit interesul, cat intrevederea Merkel-Sarkozy. Amintim, ca actualul ministru de Interne francez, Nicolas Sarkozy, este cotat ca viitor succesor al presedintelui Jacques Chirac precum si faptul ca Angela Merkel este favorita in cursa electorala pentru alegerile legislative din Germania, in septembrie. Intalnirea dintre cei doi potentiali viitori sefi de stat ii determina astfel pe cei mai indrazneti dintre observatorii scenei politice europene s-o considere drept un semnal al "inceperii unei noi ere a axei Paris - Berlin". Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul ca Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au programe politice izbitor de asemanatoare.

Un ghetar topit din Elvetia a scos la suprafata cadavrul unui tanar alpinist
Cadavrul unui tanar alpinist, care fusese dat disparut cu mai mult de 20 de ani in urma, a fost descoperit intr-un ghetar din centrul Elvetiei. Cadavrul a fost identificat ca fiind cel al unui alpinist care a disparut in ianuarie 1985, in timp ce escalada masivul Titlis (3.239 de metri). Un trecator a descoperit cel de-al doilea cadavru la inceputul lunii iulie, cand temperaturile foarte ridicate au determinat topirea ghetii.

Fiul ambasadorului Libiei in Bulgaria, implicat intr-un accident rutier
Fiul ambasadorului libian in Bulgaria a accidentat, luni seara, un motociclist si a incercat sa fuga de la locul accidentului. Accidentul a avut loc in apropiere de complexul hotelier Moscova, din centrul Sofiei, fiul ambasadorului Tahir Benshaban ignorand culoarea rosie a semaforului si lovind, intr-o intersectie, motocicleta condusa de o tanara. Testele efectuate au indicat faptul ca acesta nu consumase alcool, insa nu avea asupra sa actele masinii pe care o conducea. Presa bulgara a relatat ca soferul a refuzat sa discute cu politistii, iar tatal acestuia, care a venit la locul accidentului, a avut un comportament arogant si i-a insultat pe oamenii legii.

Japonia va fabrica sub licenta rachete americane Patriot
Japonia a anuntat un acord cu SUA privind fabricarea de rachete sol-aer Patriot pe baza unui contract de licenta, in cadrul unui program comun de dezvoltare de rachete. PAC-3 este o racheta americana sol-aer teleghidata, capabila sa intercepteze rachete, in special Rodong-ul nord-coreean, avand o raza de actiune de aproximativ 1.300 kilometri. Japonia a efectuat din 1999 cercetari cu SUA pentru crearea unui scut de aparare antiracheta, la un an dupa lansarea de catre Coreea de Nord a unei rachete cu raza lunga de actiune Taepodong-1 care a survolat arhipelagul nipon si a produs preocupare la Tokio.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite