TELEGRAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deputat american propune bombardarea locurilor sfinte ale Islamului Un parlamentar conservator american a propus recent, in mai multe interviuri acordate mass-media, bombardarea locurilor sfinte

Un deputat american propune bombardarea locurilor sfinte ale Islamului
Un parlamentar conservator american a propus recent, in mai multe interviuri acordate mass-media, bombardarea locurilor sfinte ale Islamului ca raspuns la atacurile teroriste. "Daca un atac terorist are loc si putem sa dovedim ca a fost comis de fundamentalisti musulmani, de islamo-fascisti, cum cred ca ar trebui sa li se spuna cu adevarat, atunci am putea sa amenintam ca vom lansa represalii impotriva locurilor lor sfinte", a afirmat deputatul republican, reprezentant al statului Colorado, Tom Tancredo, intr-un interviu acordat unui post de televiziune american. Deputatul republican declarase anterior ca bombardamente americane ar putea "face sa dispara locurile lor sfinte". "Vorbim despre o situatie in care vietile noastre sunt in joc, nu doar viata locuitorilor din SUA, ci si cea a civilizatiei occidentale", a mai precizat Tancredo.

Ungaria, disperata sa ne vada in UE
Pentru Ungaria, aderarea cat mai urgenta a Romaniei la Uniunea Europeana reprezinta un interes major, a declarat secretarul de stat politic la Ministerul Economiei si Comunicatiei ungare, Tibor Szonyi. Oficialul ungar a apreciat ca nu crede ca problema competitivitatii Romaniei ar putea determina activizarea de catre UE a clauzei de salvgardare. in opinia sa, o problema reala foarte serioasa in cazul Romaniei, asa cum a fost si in cazul Ungariei, este daca economia romaneasca, nivelul ei de dezvoltare sunt suficient de puternice, astfel incat, intrand pe piata interna, unitara, a UE sa reziste acelei presiuni concurentiale venite din partea celor 25 de tari membre actuale ale comunitatii. "Consider insa ca, avand in vedere cresterea impetuoasa a investitiilor in Romania, a starii bune a bugetului de stat, problema poate fi manageriata in mod optimal".

Georgienii l-au prins pe "grenadierul" din timpul vizitei lui Bush la Tbilisi
In urma unei operatiuni spectaculoase a politiei, Ministerul georgian de Interne a anuntat ca a reusit sa-l prinda pe presupusul autor al atacului cu grenada din timpul vizitei pe care presedintele american George W. Bush a facut-o in luna mai la Tbilisi. Politistii au descoperit atunci o grenada neexplodata la numai 30 de metri de tribuna de la care Bush s-a adresat georgienilor in Piata Libertatii din capitala tarii. Autoritatile au declansat imediat o ancheta in cooperare cu FBI. Suspectul a ajuns in cele din urma in mainile politistilor, care au intervenit in forta intr-o suburbie a capitalei Tbilisi, unde se stia ca se ascunde. Dupa un schimb de focuri in care a si fost ucis un politist, omul care se banuieste ca a atentat la viata lui Bush a reusit initial sa fuga, fiind insa grav ranit. Zeci de politisti au periat padurea din apropiere, unde l-au si gasit sangerand puternic.

Franta vrea sa-si trimita somerii la armata
Numarul mare de someri obliga guvernul francez sa caute modalitati de integrare a somerilor. Ministrul apararii al Frantei, Michelle Alliot-Marie, afirma ca locul de munca este o problema pentru tineri si nu numai, vorbind despre un proiect care preconizeaza instruirea tinerilor in cadrul fortelor armate, cu scopul de a-i pregati pentru piata muncii. Categoria de someri vizata este cea intre 18 si 21 de ani. Tinerii recruti vor fi instruiti pe parcursul a doi ani in materii ca disciplina, cititul, matematica si tehnica informatica, urmand ca la sfarsitul acestor doi ani sa fie retrimisi in viata civila. Procentul de someri este in Franta de peste zece la suta (aproape trei milioane de persoane), scopul pe care guvernul francez si l-a propus fiind acela de a diminua acest procentaj cu doi pana la trei la suta.

Un membru Al-Qaida i-a sunat pe atentatorii sinucigasi de la Londra
Un membru al retelei Al-Qaida, arestat zilele acestea in Pakistan, a vorbit la telefon cu doi dintre atacatorii kamikaze de la Londra. Potrivit unor surse din serviciile secrete britanice, Haroon Rashid Aswat a discutat cu teroristii cu numai cateva ore inainte de producerea exploziilor din 7 iulie. Totusi, ministrul Informatiilor din Pakistan a infirmat faptul ca suspectul ar fi fost retinut. Cotidianul Times scrie ca Aswat face parte din gruparea lui Osama bin Laden si ca le-ar fi telefonat celor doi kamikaze de la Londra, cu cateva ore inainte de seria de explozii din capitala britanica. Surse din serviciile secrete sustin ca suspectul ar fi dat in jur de 20 de apeluri de pe telefonul mobil si ca este clar ca ii cunostea pe atacatorii sinucigasi.

Dupa Spania, incendiile fac acum victime in Portugalia
Incendiile din padurile din sudul Europei nu pot fi inca tinute sub control. Dupa ce focul, care a mistuit peste douasprezece mii de hectare de paduri din regiunea centrala a Spaniei a ucis 11 pompieri, incendiile au facut si in Portugalia o victima. Un barbat a decedat ars de viu in propria casa, situata la 180 de kilometri de Lisabona. Sute de pompieri au fost mobilizati pentru a stinge incendiile, care au loc regulat in diferite regiuni ale tarii. Seceta din aceasta vara este cea mai grava in Portugalia din ultimii 60 de ani. Pagubele in agricultura sunt estimate de guvern la aproape doua procente din PIB-ul tarii. In multe regiuni au fost impuse restrictii de folosire a apei potabile, circa 26 de mii de oameni fiind alimentati cu apa potabila din rezervoare speciale. In acest moment, atat Franta, cat si Italia sunt cuprinse de un val de canicula, autoritatiile luand deja masuri impotriva incendiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite