TELEGRAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozitiei germane nu-i place tonul Turciei Tonul folosit de Turcia, care a calificat ca "ilegitima si imorala" ideea unui parteneriat privilegiat cu Uniunea Europeana, este "complet inacceptabil", a

Opozitiei germane nu-i place tonul Turciei
Tonul folosit de Turcia, care a calificat ca "ilegitima si imorala" ideea unui parteneriat privilegiat cu Uniunea Europeana, este "complet inacceptabil", a apreciat Friedbert Pfluger, expert pe probleme de politica externa in cadrul Uniunii Crestin-Democrate germane (CDU). "Ankara doreste sa intimideze", a subliniat el intr-un interviu acordat cotidianului local "Neue Presse". "Lucrurile in Europa nu functioneaza in acest mod", a adaugat expertul. CDU a precizat de mai multe ori ca se opune aderarii Turciei la UE, dar sustine ideea incheierii unui "parteneriat privilegiat" intre Bruxelles si Ankara. Seful diplomatiei turce, Abdullah Gul, a apreciat, miercuri, ca aceasta idee este "ilegitima si imorala", in conditiile in care negocierile in vederea aderarii sunt programate sa inceapa la 3 octombrie.

Nepotii lui Churchill, Roosevelt si Stalin se vor intalni la Maastricht
Nepotii lui Churchill, Roosevelt si Stalin vor discuta despre Europa dupa Ialta, la Maastricht, la 1 octombrie, la invitatia lansata de Graduate School of Governance. "La Ialta, bunicii lor au divizat Europa, la Maastricht ea a fost reunita", a precizat Graduate School of Governance. in februarie 1945, cei trei mari castigatori ai celui de-al doilea razboi mondial, prim-ministrul britanic Winston Churchill, presedintele american Theodore Roosevelt si presedintele rus Stalin, s-au reunit in Crimeea, la Ialta, pe tarmul Marii Negre, si au impartit Europa in zone de influenta. in februarie 1995, cele 15 tari care faceau parte din Uniunea Europeana la acea vreme au semnat Tratatul de la Maastricht in acest oras din sud-estul Tarilor de Jos, facand un pas important pentru o Europa unita. La momentul intalnirii, in octombrie, Winston Churchill - nepotul -, Curtis Roosevelt si Evgheni Zugasvili - nepotul lui Stalin - vor participa la dezbatere impreuna cu actuali lideri politici europeni. Graduate School of Governance de la Maastricht a luat nastere in acest an, prin colaborarea dintre diferite facultati ale universitatii orasului si formeaza cercetatori si profesionisti internationali in analiza politica si guvernare.

Arde Parisul!
Un incendiu de proportii s-a declansat, miercuri seara, in centrul istoric al Parisului. Flacarile au izbucnit intr-un cinematograf dezafectat, transformat in depozit de cadouri, carti si jucarii, dupa care s-au extins catre imobilele din imprejurimi. Politistii parizieni au inchis imediat zona, pentru a permite o interventie cat mai rapida a pompierilor. Acestia au luptat cateva ore cu flacarile, dar au reusit sa impiedice extinderea lor spre importantele cladiri din centrul istoric. Incendiul de miercuri este ultimul dintr-o serie neagra, care a lovit capitala franceza in ultima vreme.

Un inginer britanic si interpretul sau, rapiti in Afganistan
Presupusi rebeli talibani au rapit un inginer britanic si pe traducatorul sau local dupa un atac in vestul Afganistanului, soldat cu moartea a patru politisti. Britanicul lucreaza pentru o companie care construieste o autostrada ce va lega orasele Kandahar si Heart. Inginerul a fost rapit miercuri, dupa ce convoiul cu care calatorea a fost atacat, iar patru politisti care asigurau securitatea acestuia au fost ucisi.

Comitetul Mamelor din Beslan cere azil politic in strainatate
Membre ale Comitetului Mamelor din Beslan au cerut azil politic in strainatate, intr-o scrisoare adresata "sefilor de stat din tarile democratice" citita ieri in timpul ceremoniilor de aniversare a un an de la luarea de ostatici, soldata cu sute de morti. "Noi, cele care am pierdut orice speranta de aflare a adevarului despre lichidarea rudelor noastre, va cerem sa ne primiti in tarile voastre, unde se respecta legile", se arata in scrisoarea citita de Ella Tetaeva, membra a Comitetului Mamelor de la Beslan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite