Szasz Jeno: Ne-am făcut o imensă publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare, primarul de Odorhei, Szasz Jeno, a susţinut, ieri, că organizatorii adunării secuieşti nu şi-au propus să proclame autonomia ţinutului Secuiesc.- Aţi

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare, primarul de Odorhei, Szasz Jeno, a susţinut, ieri, că organizatorii adunării secuieşti nu şi-au propus să proclame autonomia ţinutului Secuiesc.
- Aţi intenţionat să declaraţi autonomia secuilor?
- Nu s-a gândit nimeni la aşa ceva şi nici nu ştiu cine avea interesul să răspândească o astfel de idee. Am cerut să se depună o solicitare la Parchet sau altundeva, ca să aflăm cine a fost autorul proclamaţiei care a apărut în "Europai Ido" şi cine sunt oamenii care ne fac rău.
După părerea mea, noi trebuie să luptăm pentru drepturile noastre cu instrumentele democraţiei parlamentare. N-aş spune însă că o asemenea idee este prezentă în capul fiecărui membru al Consiliului Naţional Secuiesc.
- Ce aţi sperat totuşi să realizaţi prin această adunare?
- Deja am realizat un lucru la care vă spun drept că nu ne-am gândit: o enormă publicitate. Toată ţara vorbeşte acum despre ceea ce înseamnă autonomia şi despre ce doresc ungurii din secuime. Aş putea spune că, dacă nici nu ar mai avea loc manifestarea, s-a făcut deja foarte mult pentru problema noastră. Acţiunea şi-a dovedit rostul şi a impulsionat dialogul dintre majoritate şi minoritatea maghiară. (Silviu Achim)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite