Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Bibescu-Vodă era în perioada interbelică un important nod comercial, găzduit în grădina Palatului Brâncoveanu-Bibescu. Piaţa Bibescu a fost demolată în timpul lui Carol al II-lea, deoarece devenise murdară şi insalubră. Aceeaşi soartă au avut-o şi alte pieţe, printre care Piaţa Ghica şi Piaţa Sf. Anton.

 Dacă în vremuri moderne se face shopping în magazine de lux, situate în buricul Capitalei, în zona Piaţa Unirii, acum sufocată de reclame şi de bannere care îţi fură ochii la fiecare pas, odinioară în aceeaşi zonă bucureşteanul se ducea să se aprovizioneze cu legume sau cu produse de măcelărie, după modelul Halelor din Paris. Zarva era mare, iar produsele pentru toate gusturile şi buzunarele.

Piaţa Bibescu era renumită pentru comercializarea de zarzavaturi, de aici şi denumirea ei iniţială de Piaţa de legume. Mai apoi, a căpătat numele de Piaţa Naţiunii, care, la rândul ei, a devenit Piaţa 8 Iunie.

După Carol al II-lea, a fost transformată în Piaţa 6 Septembrie, la solicitarea generalului Antonescu, apoi, până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, a căpătat din nou numele de Piaţa Naţiunii, care a fost păstrat până la demolarea ei definitivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite