Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea Victoriei. O istorie a ei reface în mare parte istoria Bucureştiului interbelic. Era locul frecventat de toată lumea mondenă a capitalei, de artiştii mai mult sau mai puţin boemi, de

Calea Victoriei. O istorie a ei reface în mare parte istoria Bucureştiului interbelic. Era locul frecventat de toată lumea mondenă a capitalei, de artiştii mai mult sau mai puţin boemi, de elegantele în căutare de ţesături fine, de pantofi rivalizând cu cei italieneşti, de delicatese pentru “jour fix”.

De la Galeries Lafayette, lângă Prefectura Capitalei, până la Palatul Regal, cafenelele, magazinele scumpe, restaurantele, librăriile se ţineau lanţ. Peste drum de Teatrul Naţional, se aflau, aşa cum vedem în fotografie, două puncte de mare interes. Unul era magazinul de cizmărie Schul, unul dintre cele mai vestite din oraş. Celălalt, a cărui firmă apare fragmentar în imagine, era celebra bodegă Dragomir Niculescu. Se afla pe locul blocului Romarta de mai târziu.

Erau vestite gustările calde, mai ales pateurile, dar şi pelinul, ţuica de Văleni, vinurile româneşti sau străine, berea Lowenbrau şi coniacurile fine, care prelungeau până târziu în noapte discuţiile actorilor de la Naţional, gazetarilor din Sărindar, scriitorilor sau oamenilor politici care o frecventau.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite