Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacurile Bucureştiului. Animaţi de alte idei de distracţie, am uitat astăzi că, în jurul sau pe suprafaţa lor, bunicii şi părinţii noştri petreceau momente de încântare. Plimbările

Lacurile Bucureştiului. Animaţi de alte idei de distracţie, am uitat astăzi că, în jurul sau pe suprafaţa lor, bunicii şi părinţii noştri petreceau momente de încântare.

Plimbările cu barca, de primăvara până toamna târziu, patinajul în iernile geroase îi chemau în Herăstrău, în Cişmigiu sau pe lacul din Parcul Carol pe amatorii de plimbare.

În Parcul Carol, lacul, de două hectare, fusese amenajat în 1906 prin asanarea parţială şi dragarea  vechii mlaştini a Filaretului.

Era înconjurat de alei cu flori şi surmontat de un pod elegant, placat cu dale de marmură. Pentru cei care nu îndrăgeau mişcarea excesivă, punctul de atracţie îl constituiau lebedele, cu eleganta lor alunecare pe luciul apei.

Erau un simbol al graţiei şi al romantismului, chiar înconjurate de zăpadă şi de pojghiţa de gheaţă de pe malul lacului. Un plus de elegie adăuga peisajului din Parcul Carol moscheea ce se detaşa iarna pe cerul gri-albastru.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite