Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suvenire şi impresii
Suvenire şi impresii

Birjarii din Bucureşti şi-au văzut meseria ameninţată la 28 decembrie 1872, când apărea în Capitală primul mijloc de transport în comun – tramvaiul tras de cai.

Prima linie de tramvai traversa ruta Cimitirul Sfânta Vineri - Gara de Nord - Bariera Moşilor. Foarte repede apoi, s-au amenajat alte trasee:

Nr. 2: Bariera Călăraşilor- Piaţa Victoriei, Nr. 3: Piaţa Victoriei - Bufet, Nr. 4: Piaţa Sfântu Gheorghe - Lânăriei, Nr. 5: Piaţa Sfântu Gheorghe- Bariera Dorobanţilor.

Primul tramvai fusese inventat de un englez – John Outram, în 1775, iar primul tramvai urban fusese construit de John Stephenson în New York.

La început, s-au înregistrat numeroase incidente, tramvaiele sărind de pe şine la curbe, moment în care lumea cobora şi contribuia la repunerea tramvaielor pe liniile metalice. 

Mai toate traseele aveau un deal de suit, iar la început greutatea era suportată de doar doi cai. În 1891 însă, apare o linie de tramcare, un soi tramvaie mai mari şi mai luxoase.

Iar din 1893, la trei ani după inaugurarea primei linii de tramvai electric în Budapesta, minunea tehnicii poposeşte şi în Capitală.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite