Sute de şoferi, amendaţi că trec pe roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei săptămâni, poliţia rutieră bucureşteană a pornit o campanie susţinută de sancţionare a şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie şi culoarea semaforului.

La începutul acestei săptămâni, poliţia rutieră bucureşteană a pornit o campanie susţinută de sancţionare a şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie şi culoarea semaforului.
Campania este o reacţie a poliţiei la accidentul de la sfârşitul săptămânii trecute, când un taxi cu trei ocupanţi a fost spulberat de o maşină de teren care făcea curse pe malul Dâmboviţei. Rezultatul acţiunii BPR, chiar dacă nu au implicat multe echipaje, a fost sancţionarea a aproape 600 de şoferi care au "dat" în radar sau au trecut pe culoarea roşie a semaforului.
Poliţiştii au încercat, prin acţiunea din serile trecute, nu doar să împartă amenzi în stânga şi în dreapta, ci, în special, să-i facă pe şoferi să conştientizeze riscul de a forţa intrarea în intersecţie pe roşu. "Nu este aşa periculos. Mă asigur şi trec încet, nu deranjez pe nimeni, că la ora asta e pustiu. Mai curând semaforul funcţionează degeaba", a fost scuza multor şoferi contravenienţi. Într-o acţiune de două nopţi consecutive, poliţia a demonstrat că şoferii ignoră semafoarele, trecerile de pietoni sau limitările de viteză. "Fiind început de săptămână şi perioadă de concedii, străzile sunt destul de calme. Dar sunt nopţi în care parcă e război pe străzi", povestea un agent, în timp ce întocmea un proces-verbal pentru un Porsche ultimul tip, prins cu aproape 130 km/h. Poliţia promite că va continua să-i tempereze cu amenzi pe şoferii care nu respectă legislaţia rutieră, până când vor înţelege la ce riscuri se expun şi îi expun pe ceilalţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite