Sute de români, pe drumul Damascului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de români vor fi astăzi evacuaţi din Liban cu şase autocare închiriate de Ambasada română de la Beirut de la firme de transport libaneze, a declarat, pentru Adevărul, ambasadorul

Peste 400 de români vor fi astăzi evacuaţi din Liban cu şase autocare închiriate de Ambasada română de la Beirut de la firme de transport libaneze, a declarat, pentru Adevărul, ambasadorul român în Liban, Aurel Călin.
Românii care au părăsit în această dimineaţă capitala libaneză se vor alătura pe traseu unui alt convoi cu străini evacuaţi, pentru care s-au luat măsuri excepţionale de securitate. Autocarele cu români, cărora li s-au pus la dispoziţie medicamente şi minimul de hrană, se va îndrepta spre graniţa cu Siria, de unde vor fi preluaţi de ambasadorul român la Damasc. Ministerul Afacerilor Externe a solicitat deja autorităţilor siriene simplificarea formalităţilor vamale, pentru a evita posibilele blocaje în acordarea vizei de tranzit pe teritoriul sirian. Experţii militari susţin că riscul unei asemenea călătorii este extrem de ridicat, convoaiele putând deveni oricând ţinta unor atacuri sau a unor rachete rătăcite. Surse din guvern au declarat că variantele luate în calcul de nucleul de criză interministerial de la Bucureşti sunt evacuarea prin capitala siriană din sud ori prin oraşul Alep în nordul Siriei (270 de km de graniţa de nord a Libanului). Ambele oraşe dispun de aeroporturi internaţionale. Românii, care vor părăsi în seara aceasta Siria cu zboruri speciale ale companiilor aeriene Romavia ori Tarom, sunt aşteptaţi mâine la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite