Sute de monegasci păgubiţi aşteaptă verdictul în procesul unei mari escrocherii financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Monaco a început procesul unei colosale escrocherii financiare, în absenţa principalului acuzat, William Hobbs Fogwell, un cetăţean de origine americană care a fugit în Belarus. Fogwell a

În Monaco a început procesul unei colosale escrocherii financiare, în absenţa principalului acuzat, William Hobbs Fogwell, un cetăţean de origine americană care a fugit în Belarus. Fogwell a escrocat peste 500 de investitori monegasci, francezi şi de alte naţionalităţi, 300 dintre aceştia constituindu-se parte civilă în acest proces. Ei sunt apăraţi de 50 de avocaţi. Atraşi de dobânzile pe termen scurt de 30,40 şi chiar 60 la sută pe an, aceştia au investit în societatea Hobbs-Melville, dar s-au trezit că Fogwell a dispărut în 2000, lăsând în urmă o gaură de 140 milioane de euro.
Unii dintre păgubiţi i-au încredinţat sume de până la opt milioane de euro. Cu toate că pe numele acuzatului a fost emis un mandat internaţional de arest, el le-a transmis autorităţilor judiciare din Monaco că nu va putea să se prezinte la proces din cauza unor "probleme familiare" şi pentru că "este ruinat". De plătit până acum a plătit doar fiica acestuia, Shelly Fogwell, 45 de ani, care a fost arestată în 2005 în Spania, extrădată şi închisă apoi în Monaco.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite