Sute de cereri pentru defrişări, în Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Petroşani se confruntă cu o avalanşă de cereri pentru defrişarea arborilor seculari din diferite zone ale oraşului. Responsabilii de mediu spun că, dacă ar da curs

Primăria Municipiului Petroşani se confruntă cu o avalanşă de cereri pentru defrişarea arborilor seculari din diferite zone ale oraşului. Responsabilii de mediu spun că, dacă ar da curs solicitărilor, municipiul ar rămâne într-o lună de zile fără niciun singur arbore.

În doar o săptămână, la Serviciul pentru Administrarea Domeniului Public (SADPP) din cadrul Primăriei Petroşani s-au primit aproximativ 100 de cereri pentru defrişarea arborilor, majoritatea seculari, ce ar putea reprezenta un ipotetic pericol pentru populaţie sau gospodării.

Isteria localnicilor a fost provocată de un arbore secular care s-a rupt din cauza greutăţii zăpezii, în cel mai mare parc din Petroşani. "Este cu adevărat o isterie provocată artificial din discuţii cum că s-a întâmplat în Bucureşti, în alte oraşe de au căzut copacii peste oameni. Aici situaţia este alta, suprafeţele arboricole sunt atent verificate de noi", declară Ion Dobre, şef SADPP.

Inspectorii Serviciului Administrarea Domeniului Public Petroşani primesc în fiecare zi solicitări de la localnici pentru a defrişa copaci seculari şi au contabilizate peste 500 de cereri, iar multe nici măcar nu sunt argumentate. "Eu nu sunt de acord cu defrişarea în masă, iar multe solicitări de la populaţie sunt nejustificate. Vin să ne ceară să tăiem copacii sănătoşi cu vârstă pe care nici eu nu o ating doar pentru că le intră frunzele în bucătărie când bate vântul, ori pentru că-i intră insectele în casă. Nu se poate aşa ceva, defrişările le facem doar unde este cazul şi se justifică. Am mai fasonat acolo unde era nevoie, dar nu poţi rade un copac secular pentru că aşa vrea cineva", mai declară Dobre.

La cele 500 de petiţii pentru defrişări înregistrate la municipalitate se mai adaugă alte câteva sute, dar care au fost verbale şi nu sunt regăsite în înscrisurile oficiale. Potrivit directorului SADPP, dacă cererile cetăţenilor ar fi onorate până la ultima, în maximum o lună de zile municipiul Petroşani ar rămâne de la un capăt la altul fără un singur arbore ornamental.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite