Sute de arbori, legaţi cu lanţuri ca să nu fie furaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Ciugug, din judeţul Alba, Gheorghe Damian, a decis să lege cu lanţuri cei 700 de arbori de tuia din localitate, pentru a nu mai fi furaţi. Arborii au fost plantaţi, în urmă

Primarul comunei Ciugug, din judeţul Alba, Gheorghe Damian, a decis să lege cu lanţuri cei 700 de arbori de tuia din localitate, pentru a nu mai fi furaţi. Arborii au fost plantaţi, în urmă cu o săptămână, la intrarea în comună, în zona Drâmbar, de-o parte şi de alta a şoselei.

După câteva zile însă, nu mai puţin de 11 pomi au fost furaţi. Indignat de faptul că a cheltuit 600 de milioane cu plantarea arborilor, iar aceştia sunt furaţi, edilul a mai alocat o sumă de la bugetul local pentru a cumpăra lanţuri cu care să lege pomii. ,,Am cumpărat lanţuri şi fier-beton în valoare de aproximativ 35 milioane de lei vechi şi i-am legat bucată cu bucată. Acum sunt mai greu de furat. Trebuie să taie lanţurile ca să-i poată lua. M-am gândit că, dacă îi fură în ritmul acesta, rămân fără nicio bucată, aşa că am investit în lanţuri şi fier-beton valoarea a 80 de arbori. Nu am găsit altă soluţie!", ne-a declarat primarul Damian.

De joi, de când au fost legaţi cu lanţuri, toţi arborii sunt la locul lor. Au mai existat câteva tentative de furt, dar fără succes, deoarece lanţul nu poate fi tăiat prea uşor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite