Susţinere "românească" pentru fraţii de dincolo de Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de persoane au participat ieri la un miting de protest în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti, unde şi-au exprimat indignarea faţă de condiţiile în care trăiesc

Câteva sute de persoane au participat ieri la un miting de protest în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti, unde şi-au exprimat indignarea faţă de condiţiile în care trăiesc "fraţii români de dincolo de Prut".
Mulţimea, în majoritate elevi şi studenţi, a scandat mesaje de solidaritate faţă de cei patru elevi ai Liceului Româno-Francez "Gheorghe Asachi" din Chişinău care riscă acum închisoarea pentru că "au îndrăznit" să se opună schimbării denumirii liceului în "Moldo-Francez". Aceştia s-au urcat pe faţada liceului şi au acoperit termenul "moldo" cu o hârtie pe care au scris "român", astfel că autorităţile comuniste de peste Prut îi cercetează penal, pentru "huliganism în stare agravantă". Protestatarii au cântat în faţa ambasadei din Bucureşti "Imnul golanilor" revoluţiei din "89, "Deşteaptă-te Române!", dar şi mesaje proprii născute la faţa locului: "La unguri drepturi le daţi, Pe români îi ignoraţi/arestaţi", "Români suntem şi noi, iar voi (n.red.- cei patru adolescenţi), nişte eroi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite