Suspiciune de toxiinfecţie într-un centru de plasament din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Buzău au fost internaţi la spitalul de boli contagioase din Buzău, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, diagnosticul urmând să

Trei copii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Buzău au fost internaţi la spitalul de boli contagioase din Buzău, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, diagnosticul urmând să fie stabilit după analiza coproculturii. Dacă diagnosticul se confirmă, atunci ar fi vorba despre al doilea focar de toxiinfecţie apărut în mai puţin de două săptămâni, în centrele de plasament din Buzău.

Bănuiala că este vorba despre un nou focar a fost amplificată de confirmarea prezenţei bacilului Coli în produsele lactate consumate în centrul de plasament. "Într-un raport al Autorităţii de Sănătate Publică se arată că la Centrul de Plasament numărul 9, de unde opt copii au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară, iar trei bucătărese au fost tratate ambulatoriu de aceeaşi afecţiune, iaurtul şi sana care se aflau în consum erau infectate cu bacilul Coli.

Nu ştim dacă producătorul este de vină sau furnizorul. Cert este că nu în blocul alimentar al centrului s-a produs infecţia, aşa cum se credea iniţial, cel mai probabil şi bucătăresele îmbolnăvindu-se prin manipularea acestor lactate", a declarat Carol Dinu, purtărotul de cuvânt al DGASPC Buzău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite