Suspecţi de botulism la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţi de botulism la Satu Mare
Suspecţi de botulism la Satu Mare

Trei persoane cu vârste cuprinse între 10 şi 35 de ani, din localitatea sătmăreană Lazuri au fost internate, săptămâna aceasta, cu simptome de botulism la secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare (DSVSA) a început o anchetă pentru a depista cauzele bolii. Cazul a fost semnalat după ce bărbatul de 30 de ani a ajuns în stare gravă la spital.

Se pare că acesta a consumat alături de soră şi de băiatul acesteia, de mai multe ori pe parcursul săptămânii trecute, şuncă tradiţională preparată în casă.

Primul semn de botulism


Pentru că acesta credea că suferă de o toxinfecţie alimentară, s-a tratat acasă. Însă, starea lui s-a înrăutăţit şi luni a fost internat de urgenţă la spital, urmat la doar o zi şi de celelalte două persoane care au consumat şuncă.

„Primul semn pe care l-amobservat şi noi a fost această paralizie a ploapelor. Este destul de marcant când îl vezi şi când iţi dai seama unde este finalul.

Dacă se întârzie cu serul antibotulimic, finalul este letal”, a declarat medicul veterinar Dorin Maurer, şeful Seviciului de igienă şi sănătate publică din cadrul DSVSA Satu Mare.Pacienţii au început, ieri, tratamentul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite