După „Surprize“ s-a lansat pe cont propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Mihai conduce Mamitzu Production, unde face emisiuni TV, iar de curând s-a implicat în producţia de reclame. A făcut radio, presă scrisă şi televiziune. După ce a „furat“ meserie de la Valeriu Lazarov, Monica Mihai l-a „părăsit“ pentru a-şi înfiinţa propria casă de producţie. 

Monica Mihai şi-a început colaborarea cu Valeriu Lazarov lucrând la „Surprize, Surprize!“ ca redactor şi a continuat ca producător general la „Academia Vedetelor“.

După ce a învăţat destul de multe de la cel pe care-l numeşte „omul care a adus divertismentul în România“, Monica şi-a făcut propria firmă, casa de producţie Mamitzu Production, unde a făcut emisiuni ca „Vreau să fiu vedetă“, „Folclorul contraatacă“, „Revanşa starurilor“. Cele mai multe emisiuni au fost difuzate de Antena 1, dar a avut contracte şi cu Kanal D şi Euforia TV.

La început, Mamitzu era formată din doi oameni, iar acum are peste 30 de angajaţi, în afara celor aproximativ 100 de colaboratori. Dacă în vremuri de criză alţi oameni de televiziune aleg să-şi reducă cheltuielile, ea se gândeşte să se extindă, drept pentru care se va muta într-un nou sediu, de trei ori mai mare, pe strada Ţepeş Vodă.

Asta poate şi pentru că, în comparaţie cu alţii, are mult de muncă într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Ca o soluţie pentru depăşirea crizei, s-a implicat şi în producţia de reclame TV şi chiar în organizarea de evenimente, dar spune că anul acesta volumul de lucru e mult mai mare, iar bugetele sunt mult mai mici.

LAZAROV, SINGURUL EI COMPETITOR

Monica Mihai a început să lucreze în presă din 1986, când avea 15 ani. A făcut zece ani de radio, patru ani de presă scrisă, în paralel cu televiziunea, şi, din 1995, televiziune. Primul contact cu media l-a avut colaborând cu revista liceului Spiru Haret, „Vlăstarul“, unde făcea interviuri cu scriitori, profesori de istorie, academicieni. De asemenea, pe toată perioada liceului a colaborat cu Radio România Tineret.

În televiziune a început ca realizator la Tele 7 abc, despre care spune că „mustea de creativitate“. A urmat colaborarea cu Lazarov, de la care a învăţat tot ce ţine de divertisment. În momentul în care a vrut să fie pe picioarele ei şi a înfiinţat Mamitzu Production s-a gândit că Lazarov ar fi singurul competitor de pe piaţă.

„Întotdeauna mă comparam cu el. Vroiam să fac emisiuni mai bune, cu audienţă mai mare decât a lui sau cât de cât pe-aproape“, povesteşte Monica. Ea spune că s-a axat din start pe ideea de a fi un profesionist mai bun decât Valeriu Lazarov.

Când vine vorba despre cât de bine se potriveşte munca în televiziune cu viaţa de familie, Monica râde şi spune că cele două „se împacă foarte bine“. Împreună cu soţul îşi vizitează restul familiei de Crăciun şi de Paşte, „în cel mai fericit caz“. Recunoaşte că are mare noroc prin faptul că partenerul ei de viaţă, scenaristul Marius Şerbu (care lucrează şi el la Mamitzu, unde deţine jumătate din acţiuni), lucrează în televiziune şi înţelege acest ritm de viaţă.

VARA FACE SCUFUNDĂRI

În ceea ce priveşte ideea de a începe alte afaceri, Monica spune că nu e interesată de alte domenii, atât timp cât funcţionează producţia TV.

În plus, când lucrezi de la opt dimineaţa până la trei noaptea nu ai cum să mai fii implicat şi în altceva. Totuşi, trecând peste munca obositoare, şefa Mamitzu Production îşi găseşte timp să citească, să vadă filme „non-stop“,  să joace tenis, să meargă la sală, la înot şi să călătorească în străinătate. Îi plac chiar şi sporturile extreme: vara face scufundări, împreună cu soţul ei. 

Carte de vizită

Monica Mihai s-a născut în februarie 1971 şi a absolvit Facultatea de Filosofie (Universitatea din Bucureşti). În 1986 a debutat în presă colaborând cu Radio România Tineret şi cu mai multe publicaţii. În 1996 a început să lucreze ca realizator TV la Tele 7 abc, TVR 1, TVR 2, Prima TV, iar din 1999 a făcut parte din echipa Prime Time World Broadcast.

Din 2001 a început să aibă tot mai multe colaborări cu Antena 1, unde a fost, între 2005 şi 2006, director de producţie. Din 2002 deţine, alături de soţul ei, casa de producţie Mamitzu Production.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite