Supracontrol pe DN1 în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţia îngrijorătoare a numărului de accidente de circulaţie a făcut ca Direcţia Poliţiei Rutiere să treacă la măsuri drastice pentru impunerea disciplinei în trafic. În urmă cu două

Evoluţia îngrijorătoare a numărului de accidente de circulaţie a făcut ca Direcţia Poliţiei Rutiere să treacă la măsuri drastice pentru impunerea disciplinei în trafic. În urmă cu două săptămâni au început acţiunile concentrate pe tronsoane de drum şi perioade de timp determinate, cu vizarea punctuală a abaterilor care duc la producerea accidentelor grave. După ce poliţiştii de la circulaţie au împânzit DN7 şi DN 2, în acest weekend a venit rândul DN1, care va fi supramonitorizat de la Bucureşti până la Oradea. Chiar şi pe porţiunea în care sunt amplasate camerele video vor fi prezente echipaje suplimentare ale Poliţiei Rutiere.

- Care sunt obiectivele acestei acţiuni?
- Vreau să precizez că principalul nostru obiectiv este prevenirea accidentelor rutiere şi nu creşterea numărului de amenzi. Tocmai de aceea am anunţat din timp această acţiune, pentru ca şoferii să fie mai atenţi. De altfel, tipul acesta de activităţi se înscrie în noua modalitate de abordare a managementului traficului rutier.
- Ce încălcări ale regulamentului de circulaţie vor fi urmărite?
- Pentru a creşte siguranţa participanţilor în trafic vor fi urmărite, în special, respectarea vitezei legale, a prevederilor referitoare la depăşire şi a celor legate de purtarea centurii de siguranţă. Depăşirile neregulamentare generează coliziuni frontale care, de cele mai multe ori, produc un număr mare de victime. Viteza şi nepurtarea centurii de siguranţă nu fac decât să agraveze urmările accidentelor de circulaţie.
- Ce efective vor participa?
- Am dat dispoziţie ca toate judeţele implicate să participe la această acţiune cu efective sporite. Nu am indicat nici locurile în care să se acţioneze, pentru că cei de acolo ştiu mai bine zonele în care se întâmplă mai multe accidente şi vor acţiona în consecinţă. Oricum, acest lucru depinde şi de starea vremii, şi de condiţiile de trafic.
- Veţi continua acest gen de acţiuni?
- Sigur că da, mai ales că am avut rezultate foarte bune la acţiunile trecute. De exemplu, weekendul trecut nu am avut niciun accident grav pe DN2. şi pe DN 7 am avut scăderi semnificative, iar săptămâna viitoare vom acţiona în acelaşi mod pe tronsonul Bucureşti-Piteşti-Craiova-Drobeta-Turnu Severin-Lugoj-Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite