Supersoldatul viitorului va colecta informaţii cu ajutorul... limbii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui program de cercetare militară pentru crearea unor tehnologii şi echipamente destinate soldatului viitorului, o echipă de oameni de ştiinţă nu şi-au concentrat experimentele

În cadrul unui program de cercetare militară pentru crearea unor tehnologii şi echipamente destinate soldatului viitorului, o echipă de oameni de ştiinţă nu şi-au concentrat experimentele asupra creşterii în volum a musculaturii sau asupra rezistenţei inimii, ci asupra limbii, scrie AP.
Prin transmiterea semnalelor colectate de camerele video de pe căştile militare, sonarele portabile şi de alte echipamente spre limbă şi de la aceasta la creier, oamenii de ştiinţă speră că vor ajunge să-i ofere soldatului accesul la simţuri supraumane similare cu cele ale bufniţelor, şerpilor sau peştilor. Cercetătorii de la Florida Institute for Human and Machine Cognition susţin că, prin sistemele experimentate de ei, vor oferi soldaţilor capacitatea de a vedea noaptea la 360 de grade, iar unităţilor de elită ale marinei, capacitatea de a "simţi" sonarul direct, în timp ce-şi vor menţine o vizibilitate excelentă sub apă. Acest nou dispozitiv este denumit "Brain Port" şi conceptul său a fost inventat în urmă cu 30 de ani de către dr. Paul Bach-y-Rita. Bach-y-Rita a fost primul care a început să transmită imaginile captate de o cameră video prin electrozii plasaţi direct pe spatele voluntarilor. O bandă subţire din material plastic conectează dispozitivul denumit Brain Port direct de limbă, de unde informaţia este transmisă simultan prin intermediul a 144 de microelectrozi prin fibrele nervoase către creier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite