Superlaser împotriva rachetelor şi tancurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul cu arme silenţioase, dar ucigătoare, este mereu mai de actualitate. Un laser pus la punct numai în scopuri militare va fi în curând operaţional, cu energie capabilă de a distruge

Războiul cu arme silenţioase, dar ucigătoare, este mereu mai de actualitate. Un laser pus la punct numai în scopuri militare va fi în curând operaţional, cu energie capabilă de a distruge totul în jur, scrie ziarul "La Repubblica". Este vorba de un laser care seamănă cu cele imaginate în Star Wars (Războiul stelelor). O echipă de cercetători de la Lawrence Livermore National Laboratory, din California, SUA, a creat Solid State Heat Capacity Laser (SSHCL), o armă mobilă cu puterea de 100 de kilowaţi. Deocamdată, SSHCL a atins în laborator 67 KW. În 6-8 luni se preconizează ca aceasta să ajungă la cei 100 de kw necesari pentru a fi o armă de front.

Laserele cu astfel de putere pot fi folosite împotriva rachetelor, a tancurilor şi a oricăror mijloace militare care se găsesc pe front. De mulţi ani, militarii americani încearcă să pună la punct un laser de o astfel de putere. Laserul de laborator este capabil de a ajunge la putere de megawaţi, dar astfel de maşini ar fi prea grele şi ar avea nevoie de o permanentă alimentare de material chimic pentru a putea lucra.

Potrivit experţilor, un laser de 100 de kw va putea fi transportat cu un mijloc mobil care să nu aibă o lungime mai mare de 100 de metri. În viitor, laserele de război vor putea fi urcate pe avioane Boeing 747, care le vor permite nu numai să fie foarte mobile, ci şi să se confrunte şi să distrugă orice fel de armă la distanţă de sute de kilometri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite