Summit cu marii poluatori ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterile pe tema schimbărilor climatice şi-au mutat epicentrul discuţiilor de la New York la Washington, unde s-a desfăşurat summitul organizat de preşedintele american George W. Bush,

Dezbaterile pe tema schimbărilor climatice şi-au mutat epicentrul discuţiilor de la New York la Washington, unde s-a desfăşurat summitul organizat de preşedintele american George W. Bush, presat să ia măsuri pentru combaterea încălziri globale.

Întâlnirea de la Washington, care a durat două zile, a adunat primele 16 cele mai poluante ţări ale lumii. Există însă temeri printre apărătorii mediului că iniţiativa Washingtonului urmăreşte un interes ascuns, având în vedere atitudinea potrivnică a preşedintelui american faţă de Protocolul de la Kyoto.

Se pare că SUA vor veni cu o strategie de reducere rapidă a emisiilor pentru un număr restrâns de ţări. Scopul declarat este deblocarea negocierilor dintre liderii politici, pentru ca întâlnirea la cel mai înalt nivel, care va avea loc în Bali, Indonezia, în decembrie 2007, să fie un succes. (Antoaneta Cicioiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite